Babacan Meclis'i neden terk etti

Babacan Meclis'i neden terk etti

Torba yasanın dün geceki görüşmelerinde bazı istekleri sonuçsuz kalan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın sinirlenip Meclis'i terk ettiği ileri sürüldü

A+A-

Torba yasanın dün geceki görüşmelerinde bazı istekleri sonuçsuz kalan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın sinirlenip Meclis'i terk ettiği ileri sürüldü

Ak Parti, torba yasa kapsamında dünyaca ünlü sigorta devi Lloyd’s’a Türkiye’nin kapılarını açmaktan son dakikada vazgeçti. Ak Partili milletvekillerinin sigorta sektöründe yerli şirketler aleyhine bir durum oluşturacağı yönündeki endişeleri üzerine, Lloyd’s’a ilişkin iki madde önergeyle teklif metninden çıkarıldı. Düzenlemenin korunması için son dakikaya kadar grup kurmaylarıyla görüşmeler yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, çabası sonuçsuz kalıp madde metinden çıkarılınca sinirlenerek Meclis’ten ayrıldığı iddia edildi.

Milliyet'in haberine göre, TBMM Genel Kurulu, önceki geceki mesaisiyle, 35 bini bu yıl kullanılmak üzere Milli eğitim Bakanlığı’na 47 bin öğremen kadrosu ihdas edilmesini öngören ve evlilik yaşının düşürülmesi için çeyiz-konut desteği getiren torba kanun teklifinin 15 maddeden oluşan 1. bölümünü kabul etti. Ak Parti’nin önergeleriyle bu bölümdeki beş madde metinden çıkarıldı.

Tekliften düşürülen 3 madde ile, “kâr dağıtımına bağlı vergi kesintisi oranlarını halka açık anonim şirketler için farklı oranlarda belirlemeye Bakanlar Kurulu’nun yetkili olması; sermaye şirketlerinin birleşme, devir ve bölünme işlemlerine taraf olmalarından kaynaklanan sermaye artırımlarının, indirim hesaplamasında dikkate alınmaması; kâr dağıtımına bağlı vergi kesintisi oranlarını, halka açık anonim şirketler için farklı oranlarda belirleme konusunda Bakanlar Kurulu’na yetki verilmesi” öngörülüyordu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.