Babacan'ın kuracağı partinin adı belli oldu

Babacan'ın kuracağı partinin adı belli oldu

Ali Babacan’ın kuracağı partinin ismini belirlediği hatta Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurduğu iddia edildi.

A+A-

Kurucusu oludğu AKP'den istifa eden ve parti kurma çalışmalarına hız veren eski Ekonomi Bakanı ve eski Başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın kuracağı partinin ismini belirlediği hatta Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurduğu iddia edildi.

Milli Gazete’de yer alan habere göre; Ali Babacan’a yakın isimlerin parti ismi ile ilgili olarak AKP’den istifa ederken “Her konuda beyaz sayfalarla işe başmak gerekmektedir.” sözleriyle birlikte yaptığı yaptığı açıklamasında “İnsan hakları, özgürlükler, ileri demokrasi ve hukukun üstünlüğü vazgeçilmez ilkelerimizdir. Amacımız ülkemizin itibarını yükseltmek, halkımızın refah ve mutluluğunu artırmak, Türkiye’yi hak ettiği güzel bir geleceğe ulaştırmaktır.” ifadelerinin kullanıldığı belirtilerek parti adının Huzur Partisi olabileceği iddia edildi.

Öte yandan Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın “Ali Babacan hareketinde son durum…” başlıklı yazısında yeni partiyle ilgili kulis aktarırken parti adının “Huzur Partisi olması önerisi var” diye yazarak “Özellikle parti içindeki 60 yaş üstü kuşaktan geliyor bu öneri” ifadelerini kullandı. Alçı yazısında ayrıca Babacan'ın dünyaca ünlü iktisatçı Daron Acemoğlu'nu partide görmeyi ve kuruluş aşamasında fikirlerinden oldukça istifade edildiğini belirtti

Huzur Partisi ile ilgili olarak ise 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası 18 Nisan’da Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yapıldığı ortaya çıktı.

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum