Bagfaş'ın üretimi durduruldu

Bagfaş'ın üretimi durduruldu

Bagfaş'ın Erdek'teki fabrikasında üretim Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle durduruldu.

A+A-

BORSATEK - Bagfaş Bandırma Gübre Fabrikaları'nın Erdek'teki fabrikasında üretim, Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle durduruldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, gübre üretimi konusunda faaliyet gösteren sanayi tesisinde, Bakanlık ekiplerince, kapsamlı inceleme ve denetim yapıldı.

Denetimler sonucunda, Çevre Kanunu'nda belirtilen yükümlülükleri yerine getirmediği tespit edilen tesisin gerekli çevresel tedbirleri alıncaya kadar faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi.

7 Haziran'da 25.14 TL'den işlem gören Bagfaş hisseleri, basında çıkan haberler üzerine cuma günü 21.30 TL'den kapanış yapmıştı.

Halka açık ve payları Borsa İstanbul'da işlem gören Bagfaş konu ile ilgili olarak KAP'a henüz bir açıklama göndermedi. Haberi duyuran Anadolu Ajansı ise şirket ismi kullanmadı. 

Hürriyet gazetesi bir süredir devam ettirdiği Bagfaş hakkındaki haberlerinde son olarak fabrika fotoğrafı ile birlikte "Kapatın gitsin" başlığını kullanmıştı:

hur.jpg

 

 

İlgili Haberler