Bahçeli gidiyor, yerine...

Bahçeli gidiyor, yerine...

1 Kasım seçiminden beklenmedik bir kayıpla ayrılan MHP'de genel başkan Bahçeli'nin yerine sürpriz bir ismin geçeceği iddia ediliyor

A+A-

Ankara kulislerinde MHP'de sürpriz bir gelişme yaşanacağı konuşuluyor. Genel Başkan Bahçeli'nin, istifa çağrılarına kulak asmamış gibi görünse de partiyi teslim edeceği ismi bulduğu iddia ediliyor.

Haber 7'nin haberine göre, Genel Başkanlık koltuğu için ilk olarak Meral Akşener ve Sinan Oğan'ın ismi ön plana çıksa da bu iki ismi olabildiğince partiden uzak tutma hedefinde olan Devlet Bahçeli, yerine Gazi Üniversitesi'nden bir profesörü hazırladığı parti teşkilatlarında konuşuluyor.

PARTİ İÇİNDE BÜYÜK RAHATSIZLIK

7 Haziran'da yüzde 16'lık bir başarıya imza atan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı
Bahçeli'nin, seçim gecesi yaptığı tüm formüllere 'hayır' açıklaması parti içinde büyük rahatsızlığa neden olmuştu.

Parti o günden beri oy kaybına uğradı ve 1 Kasım akşamı ortaya çıkan tabloda oy oranı olarak 3. parti çıktı ancak, milletvekili sayısı bakımından Meclis'te 4. parti konumuna geriledi.

Bu durum parti teşkilatlarında tepkiyle karşılandı ve geçtiğimiz hafta 10'un üzerinde başkan Bahçeli'nin politikalarına tepki olarak partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifaların bu hafta daha da artacağını öngören MHP yönetimi, teşkilatın moralini yüksek tutacak açıklamalar yapıyor. Partililere gönderilen 'Rahat olun genel başkanımız partimiz için gereken her adımı atacak' mesajının arka planında ise sürpriz bir gelişme olacağı konuşuluyor.

MHP'NİN BAŞINA PROFESÖR MÜ GELİYOR

Bahçeli'nin, istifa çağrılarına kulak asmamış gibi görünse de partiyi teslim edeceği ismi bulduğu iddia ediliyor.

Genel Başkanlık koltuğu için ilk olarak Meral Akşener ve Sinan Oğan'ın ismi ön plana çıksa da bu iki ismi olabildiğince partiden uzak tutma hedefinde olan Devlet Bahçeli, yerine Gazi Üniversitesi'nden bir profesörü hazırladığı parti teşkilatlarında konuşulmaya başlandı.

AK Parti'nin ilk kez girdiği 2002'de tek başına iktidar olduğu seçimde MHP baraj altı kalmış ve Genel Başkan Devlet Bahçeli, 'Sorumluluk şahsımındır' diyerek istifa etmişti. Ancak ikna edilip tekrar görevinin başına kalmıştı.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.