Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu açıklamalarına CHP'den sert tepki

Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu açıklamalarına CHP'den sert tepki

Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerine CHP'den cevap geldi. Özgür Özel, "Bu bir siyasi nezaketsizliktir.

A+A-

Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerine CHP'den cevap geldi. Özgür Özel, "Bu bir siyasi nezaketsizliktir. Kemal Kılıçdaroğlu'na dokunmak isteyenler son seçimde yedikleri demokrasi tokadını bir kez daha yiyeceklerdir" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ankara gündemine bomba gibi düşen, “Başkanlık Divanı'nın da kararıyla CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi, CHP Genel Başkanı'nın suç teşkil eden fiili ve değerlendirmelerinin analiz ve araştırılması maksadıyla bir komisyon görevlendirilmiştir. CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır” açıklamalarına CHP’den cevap gecikmedi.

“MHP İÇİNDE BİR TAKIM İÇ HESAPLAR VAR”

Kameralar karşısına geçen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP’nin yaptığı açıklamaya sert cevap verdi. Açıklamayı siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiren Özel, “CHP 100 yıllık tarihi boyunca bu kadar vesveselerle dolu, bu kadar ecele kaleme alınmış bir açıklama görmemiştir. Biz Bahçeli’nin sağlık durumuyla ilgili her türlü olumlu adımı atmışızdır, süreci de yakından izlemişsizdir. Hiçbir CHP’li Bahçeli’nin sağlığıyla ilgili olumsuz bir durum istemez ama MHP içinde Bahçeli’nin sağlığı ve siyasete devam edip etmeyeceği üzerine bir takım iç hesapların olduğu hepimizin malumudur. Bugün yazılan metin belki Türkiye içine Sayın Bahçeli, görevinin başındadır, sağlığı iyidir hatta gündem değiştirmeye haizdir mesajını vermekten öte değildir” dedi.

“BİR KEZ DAHA DEMOKRASİ TOKADINI YİYECEKLERDİR”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili de Özel, “Genel Başkanımızın dokunulmazlığı Anayasal bir dokunulmazlık değildir, Genel Başkanın dokunulmazlığı 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde kendisine, gösterdiği adaylara, ortaya koyduğu siyaset anlayışına karşı milletin gösterdiği teveccüh ve İstanbul’u da aşan Türkiye ittifakına dönüşmüş olan kendisine bir sahip çıkmadır. Öyle ki 31 Mart’ta seçimleri küçük bir farkla kazanan Ekrem İmamoğlu’na dokunmaya kalkanlar 23 Haziran’da nasıl bir demokrasi tokadı yedilerse emin olsunlar ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na dokunmaya kalktıklarında o tokadın çok daha fevkinde olan bir demokrasi tokadını bu milletten yiyecekler. Buna hiç şüphe yoktur” dedi.

KOMİSYONA OSMAN ÖCALAN VE İMRALI ÖNERİSİ

MHP’nin kuracağı komisyona da değinen Özel, “Bir komisyon kurulup bu komisyon bir takım terör ilişkilerini inceleyip sonra da dokunulmazlığı kaldırma konumuna gelecekse MHP’ye tavsiyemiz devletin televizyonunu sınır ötesine Erbil’e götürüp Osman Öcalan’a mikrofon uzattırıp Cumhur İttifakı’na destek açıklatan ve bu işe MİT’i alet edenleri, Abdullah Öcalan’dan İmralı’da mektup alıp o mektubu Anadolu Ajansı’na İstanbul’un göbeğinden okutturup seçimlere birkaç gün kalıp panik halinde Abdullah Öcalan’ın desteğini Cumhur İttifakı’nın adayına sağlamaya çalışanları incelemelerini ve kendi durdukları yeri sorgulamalarını tavsiye ederiz” şeklinde konuştu.

“İTTİFAKIN KÜÇÜK ORTAĞININ HEZEYANLARI”

CHP’li Özgür Özel sözlerini şöyle sürdürdü;

“CHP olarak kendi gündemimizi, halkın gündemini sürdürmeye ittifakımızı genişleterek sürdürmeye devam edeceğiz. Tükenmekte olan bir siyasi hareketin ve son günlerde açıklanan bütün anketlerin paniğe sevk ettiği bir ittifakın küçük ortağının hezeyanlarını üzülerek, birazcık da tebessümle tarih önünde not ederiz.”

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.