Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması

Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması

Asgari ücrete yapılan ara zammın yeterli gelmemesi üzerine tartışmalar büyürken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücretle ilgili yeni bir açıklama geldi.

A+A-

Asgari ücret hızla yükselen enflasyon karşısında erirken yıl içerisinde bir sonraki zammın ne zaman yapılacağı tartışmaları gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete zam hakkında konuştu.

Sözcü'nün haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye'nin emekçileriyle birlikte kalkındıkça artan büyüme ve refahtan emekçilerinin pay aldıkça önünün açılacağını vurgulayarak şunları söyledi;

*Dolayısıyla biz demokrasi içinde büyümenin emekle devlet arasında, emekle sermaye arasındaki ilişkilerin demokrasi içinde sorun çözecek gücüne inanıyoruz. Önümüzdeki yıl sonu itibariyle bu bahsettiğimiz sorunların daha da hafifleyeceğini tahmin ediyoruz, öngörüyoruz.

*Ama bütün bunlara rağmen ortaya çıkan olumsuzluklara karşı emekçilerimizi korumaya devam edeceğiz. Dün sayın genel başkanla, yönetimle beraber; çalışanlarımızın asgari ücretinde yıl başında yaptığımız yüzde 50'nin üzerinde yüzde 30 zam yapmıştık, kümülatif olarak yüzde 90 üzerinde olan bu zammın enflasyon karşısındaki dayanıksızlığını bilerek konuşuyoruz.

*Yıl sonunda da bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskısına karşı ezdireceğiz. Elbette ki Türkiye'nin büyümeye, kalkınmaya, yatırıma ihtiyacı var. Sermayeye ihtiyacı var. Burada sermaye düşmanlığı yapmıyoruz ama sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız. Bu sosyal devletin görevidir.

İlgili Haberler