Bakan Elvan yüksek enflasyonun sorumlusunu açıkladı

Bakan Elvan yüksek enflasyonun sorumlusunu açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, beklentilerin üstünde çıkan enflasyonun sorumlusunun yüksek kurlar olduğunu açıkladı

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan,  "Kasım enflasyonu; gıda, petrol fiyatlarındaki artış ve döviz kurundaki etkilerin yansımasıyla yıllık %14,03 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti." açıklamasını yaptı.

Bakan Elvan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yüksek enflasyonun vatandaşımız üzerindeki etkilerini en aza indirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Enflasyonist beklentilerin iyi yönetilmesi ve fiyat istikrarının tesisi için, para ve maliye politikası araçlarımızı eşgüdüm içinde kullanacağız." ifadesini kullandı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini açıkladı. Enflasyon kasım ayında TÜFE'de yüzde 2,3 artı, yıllık enflasyon yüzde 14,03 ile yılın zirvesini gördü.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.