Bakan Zeybekci'den flaş Katar açıklaması

Bakan Zeybekci'den flaş Katar açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Katar'ın bütün temel ihtiyaçlarının tamamını Türkiye karşılayabilir" diyen Zeybekci, "Bunun için net hazırlıklar var" dedi.

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, canlı yayında açıklamalarda bulunuyor. "Katar'ın bütün temel ihtiyaçlarının tamamını Türkiye karşılayabilir" diyen Zeybekci, "Bunun için net hazırlıklar var" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CNN Türk'te açıklamalarda bulundu.

Satır başları şu şekilde:

Katar'da bizim desteklemediğimiz gelişmeler oldu.

1 hafta önceki Bakanlar Kurulu sırasında bu gelişmeler yaşanıyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla Katar kararını aldık. Millet olarak zayıf olanın yanında yer alırız. Bir duruşumuz var. Katar olayını kardeşler arası bir çekişme olarak görüyoruz. Suudi Arabistan'ın bölgenin abisi olarak olaya el atması gerekir. Katar'da insani ihtiyaçları giderdik, gidereceğiz.

Katar'a giden ürünleri sattık. Katar'la dış ticaretimiz 850 milyon dolar civarındaydı. Bu sene içinde rakam farklı olacak. Katar'ın bütün temel ihtiyaçlarının tamamını Türkiye karşılayabilir. Bunun için net hazırlıklar var. Katar'la ilgili fuar yapacağız. Bu fırsatçılık değil. Katarlı alıcıları getireceğiz.

Katar Havayolları ile ilgili problem yok. Resmi kayıtlara bakıldığında Katar'ın Türkiye'ye yatırımı 2.2 milyar dolar civarında.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum