Bakır fiyatları son 7 yılın zirvesinde

Bakır fiyatları son 7 yılın zirvesinde

Londra Metal Borsası'nda 3 ay vadeli bakır, yüzde 1,1 artışla ton başına 7 bin 380,5 dolardan işlem gördü.

A+A-

Londra'da bakır fiyatları, Kovid-19 aşı çalışmalarındaki gelişmelerin küresel ekonomide canlanmaya yol açabileceğine dair umutların artması nedeniyle son yedi yılın en yüksek seviyesine yaklaştı.

Londra Metal Borsası'nda 3 ay vadeli bakır, yüzde 1,1 artışla ton başına 7 bin 380,5 dolardan işlem gördü. Kontrat seansın başında 7 bin 390 dolar ile 3 Ocak 2014 tarihinden bu yana en yüksek seviyesini görürken, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda ise ton başına 8 bin 408 dolara yükseldi.

Bir analist "Aşı oyun değiştirici ve bizde yapılmakta olan en az üç tane var. Küresel olarak muazzam bir teşvik enjeksiyonu. Varlıkları yeniden fiyatlandırmaya ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu ve en büyük riskin doların güçlenmesi olduğunu söyledi.

Londra Metal Borsası'nda alüminyum yüzde 0,6 artarak ton başına 1.981,50 dolara, nikel yüzde 0,1 artarak ton başına 16 bin 80 dolara yükseldi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.