Bank Asya 5. defa taban

Bank Asya 5. defa taban

Bank Asya hisseleri Gözaltı Pazar'nı alındıktan sonraki 5'inci işlem gününde de taban oldu. 3 Ekim'de 0.61'den kapanan hisseler bugün yüzde 11.47 değer yitirdi

A+A-

Gözaltı Pazar'nı alınan Bank Asya hisseleri 5'inci işlem gününde de taban oldu. 3 Ekim'de 4'üncü defa taban olarak 0.61 liraya gerileyen hisseler bugün de taban oldu ve yüzde 11.47 değer kaybederek 0.54'e geriledi. Son kapanış fiyatı ile bankanın piyasa değer ise 486 milyon liraya geriledi. 

Bank Asya hisseleri 26 Eylül'de Ulusal Pazar'da 0.96 liradan işlem görürken Borsa yönetiminin aldığı kararla 30 Eylül'den itibaren Gözaltı Pazar'nda işlem görmek üzere kottan çıkartılmıştı. Ulusal Pazar'daki son işlem gününde piyasa değeri 864 milyon lira olan bankanın piyasa değeri 388 milyon lira azalarak 486 milyon liraya gerilemiş oldu.

Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen ve Hükümet ile cemaat arasında Aralık 2013'te ortaya çıkan çekişmeden olumsuz etkilenen Bank Asya'nın Aralık 2013'te piyasa değeri yaklaşık 1.8 milyar lira seviyesindeydi. Hisseler ve bankanın piyasa değeri Aralık 2013'teki operasyonlar nedeniyle yaklaşık 4'te 1'ine gerilemiş durumda.

 


BANK ASYA AB İLERLEME RAPORU'NA GİRECEK

BANK ASYA ENDEKSLERDEN ÇIKARTILDI

BANK ASYA GÖZALTI KARARINI YARGIYA GÖTÜRÜYOR

BORSA BAŞKANI'NDAN BANK ASYA AÇIKLAMASI

BANK ASYA GÖZALTI PAZARI'NA GÖNDERİLDİ

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.