Bank Asya adım adım...

Bank Asya adım adım...

Bank Asya'ya karşı kamu kurumlarının başlattığı protokol iptallerine bir yenisi daha eklendi. Banka artık gümrük vergisi tahsilatı da yapamayacak

A+A-

Bank Asya Katılım Bankası AŞ ile yapılmış olan gümrük vergilerinin tahsilatına ilişkin protokol sonlandırıldı. Fesih işlemi, 12 Eylül'de yürürlüğe girecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, gümrük işlemlerine bağlı olarak alınması gereken gümrük vergilerine ilişkin mali yükümlülüklerin tahsiline, çerçevesi birlikte belirlenen protokollerle bankaların aracılık ettiği belirtildi.

Gümrük vergilerinin tahsiline yetki veren protokollerle, tahsilatta uygulanacak usullerin, düzenlenecek belgelerin, tahsil edilecek tutarların Hazine hesaplarına aktarma süreleri, tarafların yükümlülükleri gibi tahsilat işlemlerinin güvenli ve elektronik ortamda gerçekleştirilmesini sağlayacak usul ve yöntemlerin belirlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Aynı protokollerde tarafların gerekli duyuruyu yapmak koşuluyla vergi tahsilatlarına aracılık işlemini sonlandırmaları mümkün kılınmıştır. Bu çerçevede, bakanlığımız ve Maliye Bakanlığı ile Asya Finans Kurumu AŞ (Asya Katılım Bankası AŞ) arasında 11 Mayıs 2005'te bir protokol imzalanmıştır. Bahse konu protokolün fesih ile ilgili 9'uncu maddesinde, tarafların yazılı ihbarda bulunduğu tarihten itibaren en az 1 ay sonra geçerli olmak üzere bu protokolü feshedebileceği hükmü yer almaktadır.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Asya Katılım Bankası AŞ ile yapılmış olan gümrük vergilerinin tahsilatına ilişkin protokolün sonlandırılması uygun görülmüş ve bu durum anılan bankaya 12 Ağustos 2014'te bildirilmiştir. İlgili hüküm uyarınca fesih işlemi 12 Eylül 2014'te yürürlüğe girecektir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.