Bank Asya ortakları yargıya gidiyor

Bank Asya ortakları yargıya gidiyor

TMSF’nin, şeffaflık gerekçesiyle yönetimine el koyduğu Bank Asya’nın ortakları karara karşı dava açmaya hazırlanıyor.

A+A-

TMSF’nin, şeffaflık gerekçesiyle yönetimine el koyduğu Bank Asya’nın ortakları karara karşı dava açmaya hazırlanıyor. TMSF dün yaptığı açıklamada da Bank Asya ile ilgili kararı, 2001 krizinde yaşanan batan bankalar olayı ile ilişkilendirdi. “Zamanında gerekli tedbirler alınmadığı için,

2001 krizinde bankaların battığı, vatandaşların mağdur olduğu” kaydedilen açıklamada, “Batan bankalara bir yenisinin eklenmemesi için, bankanın hissedarlarını, müşterilerini, bankacılık sektörünü ve Türkiye ekonomisini korumak amacıyla” tedbir alındığı ifade edildi.

Bank Asya şubelerinde dün mevduat giriş çıkışında hareketli saatler yaşandı. Bank Asya'da, bazı hissedarlara ilişkin oluşan şeffaflık kaygıları nedeniyle yönetim TMSF tarafından üstlenilirken, sektör temsilcileri evraklar tamamlansa bile sürecin tersine dönmesini beklemiyor. Hisselerin yönetim hakları TMSF’ye geçen ortaklar, konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Önceki akşam geç saatlerde BDDK, Bankacılık Kanunu’nun 18. Maddesi'nin beşinci fıkrasını işleterek, Bank Asya’nın imtiyazlı paya sahip bazı ortaklarının temettü hariç haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi. BDDK, Bank Asya’nın A grubu hisse senedine sahip bazı ortaklarının kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösterir bilgi ve belgeleri istenen sürede kuruma ulaştırmaması gerekçesiyle el konulduğunu açıkladı.

Kararın ardından Bank Asya'ya yine katılım bankası kökenli 9 isim yönetime getirildi. Mehmet Ali İslamoğlu Yönetim Kurulu Başkanı olurken, Aydın Gündoğdu da Genel Müdür Vekili olarak görevlendirildi. Bankanın, yönetim kurulu üyeliklerine ise Mehmet Ali Gökçe, Bedri Sayın, Abdullah Güzeldülger, İsmail Güler, Ahmet Mutlu, İdris Turan İlter ve Zülfikar Kanberoğlu atandı.

OPERASYONDA HUKUKİ BOŞLUK MU VAR?

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.