Bank Asya tepkisi: #JeSuisBankAsya

Bank Asya tepkisi: #JeSuisBankAsya

Bank Asya'nın yönetimine TMSF tarafından el konulmasına iş ve siyaset dünyasından önemli tepkiler geliyor

A+A-

Bank Asya'nın yönetimine TMSF tarafından el konulmasına iş ve siyaset dünyasından önemli tepkiler geliyor. HSBC eski CEO'su Piraye Antika Je Suis Bank Asya demenin zamanı şeklinde twit attı.

HSBC'nin 17 yıl CEO'luğunu yapan Piraye Antika, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: #JeSuisBankAsya demenin zamanı. Tüm meslektaşlara tavsiye ederim.

İşte diğer tepkiler

Ekrem Dumanlı: Algı operasyonuna boyun eğmek yok, birileri suç işliyor çünkü...

Bank Asya'ya yönelik algı operasyonuna Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı Twitter hesabından tepki gösterdi. Dumanlı, "Algı operasyonuna boyun eğmek yok, birileri suç işliyor çünkü... Bunu da yaz tarih. Hesap kabarıyor... Bu akıl tutulması ile bir bankayı değil; koskoca ülkeyi batıracak birileri. Allah akıl versin... Cinnete boyun eğmek yok. Bütün beceriksizlerin ortak özelliği şudur: Değer üretemeyince, Üretilen değerleri yok etmek. Kifayetsiz muhterislere boyun eğmek yok" dedi.

Prof. Dr. Sami Karahan: Türkiye büyük tazminatlar ödemek zorunda kalacak

Bank Asya ortaklarından Prof. Dr. Sami Karahan söz konusu baskın ile ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Sami Karahan Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bank Asya’nın siyasi bir algı ve nefret operasyonuna kurban edildiğini söyledi. Prof. Dr. Sami Karahan’ın açıklamalarının tamamı ise şöyle: “Bank Asya’ ya yapılan operasyon tamamıyla hukuksuzdur. Bank Asya, siyasi bir algı operasyonuna ve nefrete kurban edilmek istenilmektedir.

Bir gruba mensup olan kişilerin malvarlıkları uluslararası hukuka aykırı şekilde ele geçirilmektedir. Operasyonun finans sektöründe depreme yol açması kaçınılmaz. Artık asla yabancı yatırımcı gelmez ve var olanlar kaçar. Birilerinin siyasi hırsı yüzünden Türkiye büyük tazminatlar ödemek zorunda kalacak. TMSF sadece yönetime el koyarak, mudileri tedirgin etmek ve paralarını çektirmek istiyor. Oyuna gelinmemeli ve itidal ile beklenilmeli.”

BBP Genel Başkanı Destici: BDDK’nın kararının siyasî olduğunu herkes söylüyor

Bank Asya’ya algı operasyonuna Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) Bank Asya’nın yüzde 63’ünün Türkiye Mevduat ve Sigorta Fonu’na (TMSF) devri ile ilgili kararının siyasi olduğunu bankacılık sistemini takip eden herkesin söylediğini belirten Destici, “Onlarca yıl sonra Bank Asya’nın ortaklık yapısının şeffaf olmadığını yaptığı titiz! hukuki! çalışma ile ortaya çıkaran BDDK ödülü hak etti. Faize milyarca lira öderken, faiz’lerin indirilmesi için çağrı yapanların diğer taraftan faizsiz bankacılığa darbe vurması ne yaman çelişki.” açıklamasında bulundu.

Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak: Yarın, imkanlarımla Bank Asya'ya destek olacağım

Bank Asya’ya yapılan algı operasyonunun ardından Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, Twitter hesabından Bank Asya’ya destek açıklaması yaptı. Boydak, “Bank Asyada bir miktar param var, hiçbir endişem yok. Ülkemde bir bankanın zora düşmemesi için yarın da imkanlarımla destek olacağım.” ifadelerine yer verdi.

Aydınlı Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Said Kavurmacı da Memduh Boydak’a cevaben Twitter hesabı üzerinden, “@memboydak gibi ben de diyorum ki: Hangi mûdi ne problem yaşamış acaba? Sermaye yeterlik rasyosu en iyi katılım bankasıdır Bank Asya.” değerlendirmesinde bulundu.

Yazar Cemil Tokpınar: Bank Asya'daki mevduatımızı 5'e katlamazsak namerdiz

"Ailece Bank Asya'da 5 hesabımız var. 5 kuruş çekersek ve mevduatımızı en az 5'e katlamazsak nâmerdiz. Panik umanlar avucunu yalayacak İnşallah"

Mahmut Tanal: TBMM maaşımı Bank Asya’ya yatırsın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mahmut Tanal, Bank Asya’ya yönelik hukuksuzluğun tüm yatırımcıları tedirgin edeceğini söyledi. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Tanal, “İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nı sessizce kanunlaştırmak ve gündem değiştirmek için Bank Asya’ya yönelik eylem yapıldı. BDDK/TMSF bugüne kadar el koyduğu hiçbir bankayı kurtarmadı. Batmayanları da batırdı. Amaca uygun kurtarılan tek bir banka örneği yok. Sermaye düşmanlığı ile ülke idare edilemez.

Tüm halkımız bu hukuksuzluğa tepki göstermeli. Çünkü herkesin mülkiyet hakkı tehdit altında! Bank Asya Genel Merkezi’ne polis baskını, devlet eliyle eşkıyalık yapılıyor. Bank Asya’ya yapılan işlem ekonomik karar değil tamamen siyasi bir karar olup intikam duygusu ile hareket ediliyor. Bank Asya’ya yapılan siyasi gasba karşılık TBMM Başkanlığı’na dilekçe verip maaşımın Bank Asya’ya yatırılması için talimat vereceğim. Hodri meydan. TMSF Bşk. Yard. Rize İkizdereli Mehmet Ali İslamoğlu, Bank Asya’nın yeni YK Başkanı atandığı söyleniyor! Ne çağrıştırıyor? Bu operasyonu yapanlar çökecek.” açıklamalarında bulundu.

Hakan Şükür: Ülkesini seven kim varsa; Zulme ve hukuksuzluğa karşı yarın 1 TL'de olsa Bank Asya'ya yatırsın

Ülkesini seven kim varsa; Zulme ve hukuksuzluğa karşı yarın 1 TL'de olsa Bank Asya'ya yatırsın. Bir hükümet düşünün ekonominin olumsuz sinyaller verdiği süreçte hala bir bankayı batırmaya çalışıyor. Allah ve millet görüyor! Bu ülkenin tarihini bilen, ülkesini seven kim varsa; Zulme ve hukuksuzluğa karşı yarın 1 TL'de olsa Bank Asya'ya yatırsın. Reza ve Apo'nun önüne yatana ses çıkaramayanlar hukuksuzluğa da ses çıkaramaz ve gönlünü bankasına ve davasına yatıranı anlayamazlar! Nokta.

DSP Genel Başkanı Masum Türker: Yatırım ve hukuk güvenliği sona erdi

“Bank Asya’nın şu saate kadar sermaye raporları konusunda bir serzeniş duymadım. Bank Asya’ya el koymayı gerektirecek bir durum yok. Yarın bankanın birileri birikirse mevduatını çekmek için birikmeyecek. Bu biriken insanlar yapılan haksızlığı protesto etmek için birikecek.

Çünkü sessiz kalınca ne olduğunu yaşadık. Bank Asya’ya yapılmak istenen operasyonla Samanyolu Televizyonu’na ve Zaman Gazetesi’ne uzanmak isteyecekler. Bugüne kadar yayın gruplarına yapılan el koyma operasyonları onların bağlı olduğu bankaya el koyarak başlamışlardı. Ciddi bir medya imkânına sahipsiniz ve bu medyayı çökertemek istiyorlar. Çünkü bugün Türkiye’de hükümet komiseri olmaksızın bir medya faaliyeti yapılamıyor.

Türkiye’de kişiye bağlı bir siyaset anlayışı başladı. Bunun sonuna gelmeden en başından tedbir almak lazım. O yüzden herkese sesleniyorum, sessiz kalmayın bir gün bu size de döner, size de gelecek. Onların bunu muhakkak düşünmesi gerekir.”

Türkiye artık yatırım yapılabilir ülke değil

“Şu an sermayeyi yönetenler, halkın sahip çıktığı, hisse senedinin değeri düşmesin diye varını yoğunu ortaya koyduğu bir yapıyı sırf diz çöktürmek, dünya aleme kötü göstermek ve güncel bir hırsla yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti uluslararası arenada yatırım yapılabilir bir devlet olmaktan çıkmıştır. Yatırım ve hukuk güvenliği sona ermiştir ve maalesef belki yarında itibaren hiçbir televizyonda bunların hiçbirini söyleme imkânı olmayacak. Bu yapılanla İslami bankacılık da öldürülüyor. Yurtdışındaki okullara giden paralar incelenmeye çalışılacak. Yarın arzu ederim ki bütün bağımsız televizyonlar bu işi tartışsınlar yoksa korkarım ki sıra onlara da gelecek. Şu anda Bank Asya’ya yapılan yabancıların bakış açısıyla yarın diğer bankalara da yapılır. Bu bir gözdağı ve yıldırma operasyonudur. İmtiyazlı hisse senedi ile TMSF’nin işi olmaz. Bu BDDK’nın göreviydi. Türkiye adına bu önemli bir kayıptır. Ülke ekonomisini yakıyorlar. Bunun devlet eliyle yapılmasının yanlışlığını anlatmak istiyorum. Bu konu Türkiye’nin nereye götürülmek istendiğini açıkça gösteriyor. Siyasi alan daraltılıyor. Sakın ola tedirgin olmayın ödemek zorundadır paranızı. Avrupa İnsan Hakları Mah-kemesi’ne kadar gitme hakkına sahipsiniz.”

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz: Diğer bankalar tavır koymalıdır, bu ateş onlara da sıçrar

Baskıyla şantajla bir yerlere varamaz. 17-25 Aralık yolsuzluk kepazeliğinin rövanşı için yapılan bu operasyonu ibretle izliyoruz. Zulm ile abad olunmaz. İnanıyorum ki, benim aylar önce hesap açarak yaptığım duruşu binlerce insan yapacaktır. Bugün hukuku çiğneyenlere, bu hukuk lazım olacak. Tekrarlıyorum, zulüm karşısında dik durmalıyız.

Uğur Gürses: Kriz formülü bu

Uğur Gürses: Kriz formülü bu: banka batır+faizi indir baskısı yap+MB yasasını değiştir. Siyasetçilerce hedeflenerek el konulan bir banka örneğimiz var. Kriz formülü bu: banka batır+ faizi indir baskısı yap+ MB yasasını değiştir. Şöyle de tuhaf bir durum olacak; mali durum nedeniyle yönetim atanmadığına göre; bundan sonra mali durumla ilgili sorumluluk atananlarda...

Mümtaz'er Türköne:Bu tam bir çökme, memleketi batırıyorlar

BDDK'nın gerekçesi ile Erdoğan'ın "bu banka zaten batmış" lafı arasındaki çelişkiyi gözden kaçırmayın. Bu tam bir çökme... Bankacılık çok hassas bir sektör. Sorun Bank Asya'yı hatta bankaları aşacak, ekonomi için genel bir zaafa dönüşecek. Memleketi batırıyorlar.

Prof. Dr. Mehmet Altan:Kenan Evren hasedinden çatlamış:

Kenan Evren hasedinden çatlamış… “Ben bile bu kadar zarar vermemiştim ülkeye”… E, boynuz kulağı geçiyor… "Banka yönetiminin organizasyon şemasını vermediler” gibi bir gerekçeyle bankaya el konulan ülkeye Yeni Türkiye denir!… Hukukun canına okudular, yediler bitirdiler, sıra ekonomiye geldi…Kendi ayağına kurşun sıkmak ancak böyle olur!…

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu: Devlet mafyasına siyasi infaz yaptırılıyor

Devlet mafyasına siyasi infaz yaptırılıyor. Memleketin bankaları yabancıların eline geçmiş milletin belini kırıyor... Bunlar devlet mafyasına siyasi infaz yaptırıyor...

Tayfun Talipoğlu: Bugün Bank Asya'ya yapılana sessiz kalan her banka yarın başına geleceklere katlanır

RTE aslında hala cemaate sevgi besliyor. Yoksa bu Cemaati bu kadar meşrulaştıramazdı. Kim akıl veriyorsa iyi ediyor. Hırsızlık örtülemez. Dolar fırlamış gidiyor. Çözüm diye diye düğüm ettiler. Eğitimin ırzına geçtiler, hukuk zaten satılık usta kafayı okullara takmış. Ama hırsız var. Bank Asya, cemaat okulları tutun ki hepsini kapattınız. İyi de bu hırsızlığı ve yolsuzluğunuzu örtmez. Sabıka kaydınız var artık.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.