Bank Asya TMSF'ye devredildi

Bank Asya TMSF'ye devredildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya'nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesine karar verdi.

A+A-

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya'nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesine karar verdi.

BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada kararın, bankanın mali bünyesi, ortaklık ve yönetim yapısı ile faaliyetlerinde yaşanan sorunların katılım fonu sahiplerinin hakları ve mali sistemin güven ve istikrarı bakımından tehlike arzettiği gerekçesiyle alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Bankanın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, zararın mevcut ortakların sermayesinden indirilmesi kaydıyla, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Kanunun 71'inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmü gereğince Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesine karar verilmiştir" denildi.

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Bank Asya, 17 Aralık 2013'te Gülen cemaatinin hükümeti polis ve yargı gibi kurumları ele geçirerek devirmeye teşebbüs ettiğini söyleyen dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmiş, bu süreç sonrasında da bankanın finansal göstergeleri bozulmaya başlamıştı. Fethullah Gülen ise resmi web siteleri üzerinden, süreçle ilgisinin olduğu yönündeki iddiaları yalanlamıştı.

BDDK, Şubat başında Bank Asya'nın imtiyazlı hisselerinin ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanımına karar vermişti.

BDDK'nın ardından TMSF'den yapılan açıklamada, bu aşamada Bank Asya'nın bankacılık faaliyet izninin kaldırılmadığı belirtilerek, "Türk bankacılık sistemiyle ilişkide bulunan yerli ve yabancı tasarruf sahipleri ve diğer ilgililerin endişe etmelerini gerektirecek bir durum söz konusu olmamaktadır" denildi.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.