Bank Asya; ya tavan ya taban

Bank Asya; ya tavan ya taban

Bank Asya hisseleri Gözaltı Pazarı'nda işlem 7'inci işlem gününde de limitten işlem gördü. Dün 0.61 liradan kapanan hisse senedi bugün 0.68 ile tavan fiyattan kapandı

A+A-

30 Eylül'de Gözaltı Pazarı'nda işlem görmeye başlayan Bank Asya hisseleri bugün de tavan fiyattan işlem gördü. Son olarak 26 Ağustos'ta Ulusal Pazar işlem gören ve 0.96 liradan kapanan hisse senedi Borsa Yönetimi'nin aldığı karar ile Gözaltı Pazarı'na gönderilmişti.

30 Eylül'de Gözaltı Pazarı'nda işlem görmeye başlayan hisse senedi 4 işlem günü peş peşe taban olmuş, 5'inci işlem gününde 0.54 lira ile taban olduktan sonra gelen alımlarla yükselerek tavan fiyat olan 0.64 liradan kapanış yapmıştı. Gözaltı Pazarı'ndaki 6'ıncı işlem gününde bir önceki günün ağırlıklı ortalaması kapanış fiyatının yüzde 10'unun daha altında olduğu için tavan olmasına rağmen değer kaybeden hisse bugün de tavan fiyat olan 0.68 liraya yükseldi. 

AKP Hükümeti ile Gülen Cemaati arasındaki çekişmede cemaate yakın olduğu gerekçesiyle zor günler geçiren bankadan önemli oranda mevduat çıkışı yaşanmış ve banka bedelli sermaye artırımı yapmıştı. Yabancı ortaklık görüşmelerinin yanı sıra kamu bankaları ile de ortaklık görüşmelerinden sonuç alamayan bankanın bugün hisse başına 0.68 liradan 612 milyon lira olan piyasa değeri bir ara 486 milyon liraya kadar gerilemişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.