Bank Asya'da 50 milyonluk himmet trafiği

Bank Asya'da 50 milyonluk himmet trafiği

Sabah gazetesi Bank Asya'daki cemaat operasyonu çerçevesinde 10 yılda 13 bin 600 kişi arasında dönen 50 milyon liralık himmet trafiğinin çözüldüğünü iddia etti

A+A-

Gülen Cemaati'nin finans kaynaklarına yönelik soruşturma kapsamında 45 işadamıyla birlikte gözaltına alınan 41 Bank Asya çalışanı ve 16 işadamının kendi aralarında kurduğu himmet trafiğinin polis tarafından şemaya döküldüğü ileri sürüldü.

Sabah gazetisinin haberine göre, polis, Bank Asya'nın İstanbul'daki 7 şubesinde bulunan 16 hesap üzerinden gerçekleştirildiği belirlenen 50 milyon liralık himmet trafiğini BDDK ve TMSF müfettişleriyle birlikte incelemeye aldı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, bir aylık çalışmanın ardından trafiğin nasıl işlediğini gösteren bir şema hazırladı. Dikkat çekici şemanın, İstanbul genelinde son 10 yılda 13 bin 600 kişi arasında dönen himmet trafiğinde de uygulanan bir yöntem olduğu bilgisine ulaşıldı.

Himmet için açılan hesapları sahte imza, sahte ve eksik evraklarla açan, yetki belgesi ve vekâletname hazırlayan tamamı Bank Asya ve Asya Katılım Bankası çalışanlarından oluşan zanlıların aralarında şube yöneticilerinin de yer aldığı iddia edildi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.