Banka hisseleri cazip değil

Banka hisseleri cazip değil

Credit Suisse, Türk bankacılık sektörü için ihtiyatlı duruşunda değişiklik olmadığını, Türk bankaları için risk/getiri profilini, son günlerde hisse fiyatlarında yaşanan düzeltmelere rağmen çekici bulmadıklarını açıkladı.

A+A-

Credit Suisse, Türk bankacılık sektörü için ihtiyatlı duruşunda değişiklik olmadığını, Türk bankaları için risk/getiri profilini, son günlerde hisse fiyatlarında yaşanan düzeltmelere rağmen çekici bulmadıklarını açıkladı.

Cari değerlemelerin henüz cazip olmadığını ifade eden Credit Suisse, banka hisselerinde hareketi tetikleyecek pozitif bir katalizör olmadığını, potansiyel katalizörlerin dengesinin kayda değer şekilde negatif taratfa olduklarını düşündüklerini de vurguladı.

Bu çerçevede Türk bankaları için fiyat hedeflerini ve tahminlerini gözden geçiren Credit Suisse, Vakıfbank ve YKB için tavsiyelerini 'nötr'den 'ağırlığını azalt'a indirirken, Halkbank için tavsiyesini 'endeksin üzerinde getiri'den 'nötr'e çekti. Credit Suisse, TEB için tavsiyesini ise 'endeksin altında getiri'den 'endeksin üzerinde getiri'ye yükseltti.

Akbank, büyük bankalar içinde 'ağırlığını artır' tavsiyesini koruyan tek banka olurken, TSKB ise en yüksek getiri potansiyelini sunan banka oldu.  Credit Suisse'in tavsiye ve fiyat hedefi değişiklikleri şöyle

 

 Eski HYeni H.  
HisseFiyatFiyatEski TavsiyeYeni Tavsiye
AKBNK7,667,61Endeksin Üzerinde GetiriEndeksin Üzerinde Getiri
GARAN77,09Endeksin Altında GetiriEndeksin Altında Getiri
HALKB14,613,11Endeksin Üzerinde Getiri    Nötr
ISCTR4,894,83NötrNötr
VAKBN4,233,8NötrEndeksin Altında Getiri
YKBNK4,093,99NötrEndeksin Altında Getiri
ASYAB1,750,6NötrNötr
TEBNK1,892,04Endeksin Altında GetiriEndeksin Üzerinde Getiri
TSKB2,212,44Endeksin Üzerinde Getiri Endeksin Üzerinde Getiri

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.