Banka hisseleri için kötü rapor

Banka hisseleri için kötü rapor

BNP Paribas, BIST hisselerinde olumsuz görüşe geçerken banka hisseleri için "Ağırlığı Azalt" tavsiyesinde bulundu

A+A-

BNP Paribas, BIST hisselerinde olumsuz görüşe geçerken banka hisseleri için "Ağırlığı Azalt" tavsiyesinde bulundu.

BNP Paribas'ın Borsa İstanbul için yaptığı o değerlendirme:

"BIST hisse senetlerinde olumsuz görüşe geçiyoruz : Bankaları 'Ağırlık Azalt'a çekiyoruz
Model Portföyümüz son güncellemeyi yaptığımız 18 Şubat'tan itibaren, %14 getiriyle BİST-100 endeksinin %0,7 üzerinde performans gösterdi.

Avrupa Merkez Bankası parasal gevşemesi, beklentiden daha 'güvercin' Fed açıklamaları ve 10 yıllık gösterge tahvil faizinde 140 baz puanlık iyileşme sonrası, 12 aylık tahminlerimizde sadece %4 TL
getiri potansiyeli görüyoruz.

Merkez bankalarının olumlu duruşunu piyasanın sindirmesinden sonra, küresel pozitiflerden dolayı gözardı edilen, artan yurtiçi risklerin ön plana çıkacağını düşünüyoruz.

Tırmanan terör saldırıları, erken seçim ve sonrasında Başkanlık seçimi olasılıkları gelecek bir kaç yıl yapısal reformlarda yavaşlamaya neden olabilir. Artan makro risklerle birlikte, banka karlarında olası aşağı revizyonlar (hesap işletim ücretlerinin tahsil edilememesi, mevduat maliyetlerinin beklenmedik şekilde artması, takipteki kredilerde artış sonucunda) nedeniyle piyasa hakkında temkinli duruşa geçiyoruz. Bu nedenlerle Model Portföyümüzde banka ağırlığını 5 puan azaltarak BIST100'ün 1,2 puan aşağısına, %30'a düşürüyoruz.

Model Portföyümüzde önemli değişikliklere gidiyoruz - SAHOL, TRKCM, YKBNK ve TSKB hisselerini ekliyoruz.
Enerjisa'nın operasyonel performansındaki iyileşme beklentimiz, Akbank'ın iyi performansı ve net aktif değerine göre tarihi ortalama iskontosundan 15 puan daha fazla iskontoyla işlem gören SAHOL'ü
listeye dahil ettik.

Beklediğimiz doğal gaz fiyatında indirimin, ithal düz cam ithalatında antidamping vergileri ve yükselen otomotiv üretiminden olumlu etkilenmesini beklediğimiz TRKCM'ı portföyümüze ekliyoruz.

ISCTR'yi portföyümüzden çıkarıyoruz, yerine YKBNK'yı listeye ekliyoruz. YKBNK, benzerlerinden daha iyi komisyon geliri artışı, net faiz gelirinde güçlü büyüme ve Visa ile ilgili gelir beklentimizle öne çıkmakta.

ALBRK'yı portföyümüzden çıkartıyoruz, yerine TSKB'yi listeye ekliyoruz. TSKB %17 üzerinde özsermaye karlılığı ile sektörde özkaynak maliyetinin üzerinde özsermaye karlılığı olan tek banka ve defter değerinde işlem görüyor.

Portföyümüznden TOASO, TTKOM ve TKFEN hisselerini kar realizasyonu yapmak istediğimizden çıkartıyoruz. Son güncellemeden bu yana, 3 hisse BİST-100'ün sırasıyla %2,5, %1,4 ve %12,5 üzerinde getiri sağladılar.

Bir ayda endeksin %2,8 altında getiri sağlayan GARAN hisselerini en az beğendiğimiz hisseler listesinden çıkartıyoruz, listeye ISCTR'yi ekliyoruz.

En az beğendiğimiz listemize dahil ettikten sonra endeksin %10 altında performans gösteren ARCLK hisselerini de listeden çıkartıyoruz.

Doluluk oranındaki düşüş, marjlardaki kötüleşme ve yüksek miktarda Japon yeni yükümlülüğü nedeniyle THYAO'yu en az beğendiğimiz hisseler listemize ekliyoruz.

Listede ISCTR ve THYAO yanı sıra, ENKAI hissesini devam ettiriyoruz.

Beğendiğimiz küçük ölçekli (''small cap'') hisseler TRGYO ve YATAS. En az beğendiğimiz hisseler ENKAI, ISCTR ve THYAO

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.