Banka hisselerinde sert düşüş

Banka hisselerinde sert düşüş

Maliye Bakanı Ağbal'ın finans sektöründe kurumlar vergisinin artırılacağını açıklaması Borsa İstanbul'da banka hisselerinin değer yitirmesine neden oldu

A+A-

Maliye Bakanı Ağbal'ın finans sektöründe kurumlar vergisinin artırılacağını açıklaması Borsa İstanbul'da banka hisselerinin değer yitirmesine neden oldu.

Banka hisselerinde ortalama kayıp yüzde 3'lere yükselirken borsadaki kayıp yüzde 2'yi aştıti. 

Bakan Ağbal, kurumlar vergisinde bazı düzenlemeler yapıldığını belirterek, finans sektöründe kurumlar vergisi oranını yüzde 20'den yüzde 22'ye çıkaracak yasal düzenlemeyi Meclis'e sevk edeceklerini açıkladı.

Vergi artışı olumsuz algılandı

Tek fiyattan işlem seansına yüzde 1.1 ekside 102,741 puanla giren BIST-100 endeksi, Ağbal'ın açıklamalarıyla birlikte kayıplarını kademeli olarak artırarak 101,696 puana kadar geriledi. BIST, saat 15:28 itibariyle 102.000 seviyesinde yer aldı.

Gün içerisinde 3.5842 seviyesini gören dolar/TL, ardından 3.57'nin altına geriledi. Kur, 3.5720 seviyesinde.

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, "Bütçedeki kötüleşmenin faizler üzerindeki negatif etkisini gören hükümet bugün itibariyle yeni bir modele geçtiğini ve bunun da maliye politikası ile yapılacağını gösterdi. Bu açıklanan vergiler kesinlikle beklentiler dahilinde değildi. Bu yeni maliye politikası üzerinden sürdürülecek büyüme modelini hisse senedi negatif görürken, faizlere ise uzun vadede yukarı bir etki yapabileceğini düşünüyoruz" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.