Banka Kredisi Çeşitleri Nelerdir?

Banka Kredisi Çeşitleri Nelerdir?

İhtiyaç kredisi hesaplama işlemi için Enpara.com’da yer alan güvenilir kredi hesaplama aracından yararlanabilirsiniz.

A+A-

Banka kredileri arasında bireysel ve ticari olarak yararlanabileceğiniz çeşitli kredi türleri vardır. İster işinizi yeni kurmuş olun ister büyütmeyi hedefleyin, işletmenizi bir sonraki seviyeye yükseltebilecek kredi ürünlerinden yararlanarak ihtiyaç duyduğunuz nakit paraya sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda eğitim, eşya, seyahat, sağlık ve diğer kişisel ihtiyaçlarınız için de yararlanabileceğiniz kredi türleri bulunur.

Belirli miktardaki satın alma gücünün belirli süreler içerisinde faiz bedeli karşılığında gerçek ya da tüzel kişilere verilmesi şeklinde ifade edilen banka kredileri, bankalar tarafından küçük ve orta büyüklükteki ticari işletmelerden büyük holdinglere kadar pek çok farklı alanda sunulur. Hangi kredi türü olursa olsun, bireysel ya da ticari fark etmeksizin kredi hesaplama işlemlerine göz atılması ve vade ile faiz oranlarının en iyi şekilde belirlenmesi zorluk yaşamamanız adına önemlidir.

Kredi kullanımı konusunda karar vermeniz gereken en önemli nokta vade süreleridir. Kısa vadeli nakit ihtiyacınızı karşılayabilmek için kısa vadeli kredilere başvurabilirsiniz. Demirbaş alımı ve mülk gibi diğer duran varlık yatırımları için uzun vadeli krediler daha avantajlı olabilir. Gelir katkısı uzun bir sürede gerçekleşecek olan uzun vadeli yatırımların kısa vadeli kaynaklarla finanse edilmesi durumunda, şirketlere özel nakit ihtiyacı ortaya çıkabilir. Bu durumda tüketme riskinin hesaplanması önemlidir.

Aylık Taksit Ödemeli Ticari Krediler

Talep edilen kredi aylık periyotlarda ödendiği zaman tek seferde nakit çıkışına gerek kalmaz. İşletmelerin orta ve uzun vadeye yayabileceği yatırımlar ve borç finansmanında aylık taksit ödemeli kredileri kullanabilirsiniz.

Borçlu Cari Hesap

Borçlu cari hesaplar söz konusu olduğu zaman, işletmelerin banka tarafından tahsis edilen kredi limitleri vardır. Nakit paraya ihtiyaç duyduğunuz zaman hesaptan para çekebilir bir sonraki gelen para ile önce çektiğiniz krediyi ödeyebilirsiniz. Faizler genel olarak üç aylık periyotlarla ortalama bakiye üzerinde tahakkuk sunar. İhtiyaç duyduğunuz nakit paranın ne zaman elinizde olacağını bilmediğiniz dönemlerde ödeme yapabilmek adına borçlu cari hesabınızı tercih edebilirsiniz.

Kredili Mevduat Hesapları

Daha önceden belirlenen limitler dahilinde çek, fatura ve vergi gibi acil ödemelerinizi karşılamak isterseniz vadesiz mevduat hesabı olarak geçen kredili mevduat hesaplarını deneyebilirsiniz. Hesaplarınızda yeteri kadar bakiye kalmadığı zamanlarda kredili mevduat hesabı sizler için yararlı olabilir. Faiz ödemelerini zamanında yaparak ek faiz ve ceza işlemesinin önüne geçebilirsiniz.

Spot Kredi

Spot kredilerde işletmeler, belirli vade için çektikleri parayı vade sonunda faizi ile beraber tek seferde ödemekle yükümlüdür. Kredi kullandırılan gün belirlenen faiz bütün süreç boyunca aynı durabilir. Faiz dalgalanmalarından etkilenmek istemiyorsanız spot kredileri deneyimleyebilirsiniz.

İştira Kredisi

Vadesi henüz dolmamış çek ve senetlerin, yazılı değeri üzerinden vadelere kadar olan faiz ve masraflarının düşülerek ödemesi iştira kredisi olarak adlandırılır. Senet ya da çeklerinizi vadesi gelmeden nakit paraya çevirmek istiyorsanız iskonto yani iştira kredisini deneyebilirsiniz. İştira kredilerinde zamanlamanızı iyi yapmanız ve hesaplama işlemlerinde gerekli detayları atlamamanız tavsiye edilir.

Konut Kredisi

Konut kredileri arasında da çeşitli türler bulunur. Bu alt türler, ikinci el konut kredisi ve sıfır konut kredisi gibi kategorilere ayrılır. Konut kredisi hem ikinci el hem de sıfır evler için kullanılabilir durumdadır. Sıfır evler için ve ikinci el evler için belirlenen faiz oranları aynı olabilir. Yalnızca bazı özel durumlarda sıfır ev projelerinin bankalar ile anlaşması söz konusu olabilir. Bu tür senaryolarda daha düşük faiz oranları ile ya da sıfır peşinatla konut kredisi kullanabilirsiniz. Sıfır evlerde müteahhitin ya da inşaatı oluşturan firmanın banka ile anlaşması bulunuyorsa daha düşük faizler ortaya çıkar.

İhtiyaç Kredisi

İhtiyaç kredileri; eğitim, tatil, yol, giyim, seyahat gibi bireysel harcamalarınız söz konusu olduğu zaman yardımınıza koşar. İhtiyaç kredisi gerekli olan nakit ihtiyaçlarınızı anında karşılamasıyla tercih edilir. Ayrıca geri ödemelerinizi dilerseniz uzun vadeli olarak yapabileceğiniz özel bir finansman aracıdır. Böylelikle ihtiyaçlarınızı ertelemeden, bütçenize uyum sağlayabilecek taksitlerle ödeme planınızı oluşturabilirsiniz.

Bankalara ait olan ihtiyaç kredilerinin kullanım vadeleri değişkenlik gösterebilir. İhtiyaç kredisi kullanmadan önce nakit ihtiyacınızı en iyi şekilde belirlemeniz gerekir. Aksi takdirde ödeme konusunda güçlük çekebilirsiniz. İhtiyaç kredisi hesaplama işlemi için Enpara.com’da yer alan güvenilir kredi hesaplama aracından yararlanabilirsiniz. Doğru hesaplamalar sayesinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz ve ödemelerinde güçlük çekmeyeceğiniz kredilere sahip olabilirsiniz!

İlgili Haberler