Bankalar büyük bir kriz içinde

Bankalar büyük bir kriz içinde

Sberbank Başkanı German Gref, Rusya'da şu anda büyük çaplı bankacılık krizinin yaşandığını bildirdi.

A+A-

Sberbank Başkanı German Gref, Rusya'da şu anda büyük çaplı bankacılık krizinin yaşandığını bildirdi.

Gazetecilere konuşan Gref, bankaların sıfır kar ettiğini açıkladı. Greaf, eylül ayında, 2016'nın ilk yarısında Rusya'daki makroekonomik durum nedeniyle bankalarının zor durumda kalacağını belirtmişti.

Bankacılık sektöründeki bu zor duruma 1990'ların sonundan bu yana hiç rastlamadığını kaydeden Gref, şöyle devam etti:

"Merkez Bankası’nın bankacılık sektöründe temizleme yaptığını görüyoruz. Nasırlı parmağa basmaya gerek yok, biz zaten Merkez Bankası'nın bu konuda yaptıklarını görüyoruz. Bankacılık sektöründe durum çok zor. 1990'ların sonunda bile bu durumla karşılaştığımı hatırlamıyorum. Son 20 yılda ilk defa bu kadar uzun süren krizle karşılaşıyoruz. Ancak 2008-2009 yıllarını yaşamamız iyi oldu bankalar buradan ders çıkardı ama devlet her halükarda büyük bankaları destekledi. Devlet bankaların desteklenmesi için trilyon ruble ayırmasaydı durum daha dramatik olabilirdi."

DURUM KONTROL ALTINDA

VTB Başkanı Andrey Kostin, APEC Zirvesi için bulunduğu Manila'da yaptığı açıklamada Rusya bankacılık sektörünün krizde olmadığını, durumun tamamen kontrol altında olduğunu söyledi.

Kostin gazetecilere açıklamasında, "Her zaman kriz olmadığın söylüyorum. Rus bankacılık sisteminin önünde zorlarlar var. Bazı bankalar sermaye, karlılık konusunda sorun yaşıyorlar. Bankalara zarar veren yüksek bir refinansman oranı var. Ancak genele bakıldığında durum tamamen kontrol altında" diye konuştu.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.