Bankalar emekliye 900 TL'yi kabul etti

Bankalar emekliye 900 TL'yi kabul etti

Emeklilerin banka promosyonunda bankalar 3 yıl için 900 TL'yi kabul etti. Çalışmalar diğer konularda devam ediyor

A+A-

Haziran ayı yaklaştıkça emeklilerin promosyon heyecanı da büyüyor. Bu arada bankalarla pazarlıklar da devam ediyor. İlk başta çok küçük rakamlarla masaya oturan bankalar 3 yıl için 300 lira teklifine ulaşmışlardı. Hatta bir banka yaptığı protokol ile ilk maaşları öderken bu teklifi emeklilere yapmaya başlamıştı. Fakat karşılığında faizli kredili mevduat hesabı açma zorunluluğu getirmesi emeklileri üzmüş ve birçoğu kabul etmemişti. Çünkü bu hesapla verilen 300 lira faiz olarak geri alınacaktı.

Bankalar da tekliflerini yukarı çekmeye başladı. 3 yıl için 300 lirayla başlayan bankalar önce 500 sonra da 900 TL rakamına ulaştı. Pazarlıkları sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri bu rakamı da artırmak için çaba gösteriyor. Bir yandan masada pazarlıkları sürdüren bankalar diğer taraftan da emeklilerin maaşını vermek için kendi aralarında yarışıyor. Bunun için çeşitli kampanyalar da başladı.

YARIŞ BAŞLADI

Kampanyalarda genelde 2-3 yıl için 300-500 liraya para hediyesi, faiz avantajı, bazı bankacılık hizmetlerinin ücretsiz sunulması gibi imkanlar bulunuyor. Nakit-puan hediyesi kampanyalarında ağırlık 3 yıl için 300 lira şeklinde bulunuyor. Bu kampanyalarda emekliler maaşını 3 yıl başka bankaya taşımama taahhüdü karşılığında 300 lira nakit ya da puan elde ediyor. Kampanyalarda emeklilere kredilerde düşük faiz, mevduatta da yüksek faiz imkanı sunulurken; ücretsiz bankacılık imkanları arasında pek çok kalem bulunuyor.

Bunlar arasında ücretsiz havale ve EFT, kredi kartına yıllık aidat ödenmemesi, hesap işletim ücreti alınmaması yer alıyor. Emeklilere şubelerde işlem önceliği de sunulan imkanlar arasında bulunuyor. Ayrıca bazı bankalar maaşını kendi şubelerine taşıyan emeklilere, indirimli alışveriş imkanı da sunuyor.

İKİ FORMÜL VAR

Çalışma Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre promosyon ödemelerinde iki formül üzerinde duruluyor. Ya yapılan pazarlıklar sonunda ortaya bir rakam çıkacak ve bütün bankalar bunu ödeyecek. Ya da konu rekabete açılacak. Bakanlık bir taban fiyat belirleyecek ve serbest rekabet ortamı içinde bankalar bunun üzerindeki diledikleri rakamı verebilecek.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.