Bankalar evden çalışmaya geri dönüyor

Bankalar evden çalışmaya geri dönüyor

Omikron varyantının etkisiyle Türkiye'de de vaka sayıları hızla artarken bankalar yeniden evden çalışma ve hibrit modelleri uygulamaya alıyor.

A+A-

Omikron varyantının Türkiye'de de hızla yayılması her sektörü olduğu gibi bankacılık sektöründe de evden çalışma uygulamalarını geri getirdi.

Bloomberg HT'nin haberine göre bankacılık sektöründeki en önemli birimlerden biri olan perakende bölümü (banka şubeleri) tam kapasite hizmet vermeye devam ederken bankaların kurumsal, ticari ve özel bankacılık segmentleri İstanbul özelinde yüzde 50 kapasiteyle çalışmaya başladı.

İlgili birimlerdeki personelin yüzde 50’si uzaktan çalışma sistemine geri döndü. İstanbul dışı şubelerde de bu oran yüzde 25'e yaklaştı.

Genel müdürlüklerde hibrit çalışma modeli

Birçok bankanın genel müdürlüklerinde hibrit çalışma modeli devam ederken bu uygulamadan kısmen ve kademeli olarak vazgeçen bankalarda yeni kararlar alınarak, geçen sene salgının hafif seyrettiği dönemlerde ofise gelmeye başlayan çalışanlar tekrar evden çalışma sistemine geri döndü.

Salgının ortaya çıktığı dönemden bu yana bankaların dijital kanallarına olan ilgi de bu dönemde tekrar en yoğun günlerine ulaştı.

Müşterilerinin ve çalışanlarının sağlığını ön planda tutan bankalar, şubeye gitmeksizin birçok bankacılık işlemini güvenli ve hızlı bir şeklide alternatif dağıtım kanallarıyla yapıyor.

Bankalarda yeni uygulamalar

Banka yöneticileri güncel verileri takip ederek salgının seyrine göre pozisyon almaya çalışıyor.

Garanti BBVA’da 27 Aralık Pazartesi günü itibarıyla genel müdürlük çalışanları için tekrar uzaktan çalışma sistemine geçtiğini duyurmuştu.

Açıklamada şubelerdeki hizmetin aynı şekilde devam etmekte olduğu belirtilirken, hibrit şeklinde tasarlanan çalışma düzenine dönüş tarihinin ise yine güncel verileri takip ederek tekrar değerlendireceği ifade edildi.

Denizbank'ta da Genel Müdürlük’te yüzde 80‘e yakın personel uzaktan çalışarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Yapı Kredi’den daha önce yapılan açıklamada, “Hem uzaktan hem de ofisten çalışmanın mümkün olduğu hibrit bir model olan ‘yalın çalışma’ sistemine pandemiden sonra da devam edeceğiz” denmişti, banka bu modelle çalışmaya devam ediyor

ING'de 2015’ten beri hibrit modelde çalıştıklarını, pandemiden sonra bu modeli daha da esnettiklerini açıklamıştı.

Kaynaklara göre kamu bankalarından bazılarının da geçtiğimiz hafta itibarıyla genel müdürlük çalışanlarından bir kısmını tekrar eve yollayarak uzaktan çalışma modeline döndü.

İlgili Haberler