Bankalar karttan kar etmiyormuş

Bankalar karttan kar etmiyormuş

Garanti Bankası Genel Müdürü Erbil, "Bankacılık sektörü kredi kartından para kazanmıyor, ancak bu alanda ne kadar büyükseniz kâra o kadar olumlu yansıyor" dedi.

A+A-

Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, kredi kartlarında Türkiye'de pazar lideri olduklarını belirterek, son dönemde getirilen düzenlemelerin de etkisiyle kârlılığı tartışılan bu alanda, ölçek konusunun önemli olduğunu ve kâra olumlu yansıdığını söyledi.

Bankanın mobil uygulaması olan "Bonus Flaş"ın tanıtım toplantısında konuşan Erbil, "Ölçek bu işteki en önemli değişken. Ne kadar büyükseniz o kadar kârlı olma veya kârlılığa yakın olma şansınız artıyor. Bu da müşteri memnuniyetini, bağlılığını artıracak ve ölçeğimizi destekleyecektir diye bekliyoruz. Bu da, ölçeğin getirdiği avantajı daha kârlı hale getirecektir" diye konuştu.

Hükümet son yıllarda tüketimi ve kredi büyümesini sınırlayarak cari açığı düşürmek için bankacılık sistemiyle ilgili bir dizi önlem almıştı. Bunlardan biri de kredi kartlarına getirilen taksit sınırlamasıydı. Türkiye Bankalar Birliği'nin Eylül ayı verilerine göre, kredi kartlarında, nakit ve tasfiye olunacak kredilerden oluşan brüt krediler 83.5 milyar lira ile toplam kredilerden yüzde 4.8 pay alıyor. Tasfiye olunacak kredi kartı kredileri ise 7.3 milyar lira ile toplam tasfiye olunacak krediler içinde yüzde 16.9 paya sahip.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç de, sektörün kredi kartlarından para kazanmadığını belirterek, "Kart işi tek başına kâr etmiyor olabilir, ama biz müşterinin bütününden bir getiri elde etmeyi amaçlıyoruz. O yüzden müşterinin bütününde hâlâ kâr edebileceğimizi düşündüğümüz için bu hizmetleri geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Garanti Bankası olarak Türkiye kredi kartı pazarında lider konumda olduklarını kaydeden Erbil de kredi kartı sektörü ile ilgili ayrıca şu bilgileri verdi: "Sektörün dokuz aylık 403 milyar TL kredi kartı cirosu var. Kartlı ödeme sistemlerinin toplam pazardaki payı yüzde 42 düzeyinde. Bugün itibarıyla Garanti olarak 10 milyon kart müşterimiz var. 18.5 milyon kartımız var ve aylık yaklaşık 8.5 milyar TL'lik bir hacmimiz var. Bu kadar rekabetin yoğun yaşandığı sektörde yüzde 20.8 pay ile pazar lideriyiz." 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.