Bankalara Rus tahvili almayın uyarısı

Bankalara Rus tahvili almayın uyarısı

AB Komisyonu, Avrupalı bankaları Rusya'nın satacağı tahvillerden almamaları konusunda uyardı.

A+A-

AB Komisyonu, Avrupalı bankaları Rusya'nın Eurobond ihracına katılmamaları için uyardı. Financial Times gazetesinin haberine göre, komisyon, Rusya'nın Batı'nın Ukrayna'daki çatışmalar nedeniyle yaptırım uygulamaya başlamasından bu yana yapacağı ilk yurt dışı tahvil ihracına Avrupalı bankaların katılımını yasaklamadı. Ancak Komisyon, ihraca teklif vermenin hatalı bir davranış olacağı konusunda uyarısını bankalara özel olarak iletti.

AB Komisyonu'ndan bir yetkili, ise yaptığı açıklamada Avrupalı bankaların Rus devlet tahvilleri satın almakta özgür olduklarını, ancak yaptıkları yatırımın Avrupa Birliği'nin Rus kamu şirketlerine kredi sağlanmamasına yönelik AB yaptırımlarına uygunluğunu dikkate almaları gerektiğini söyledi.

AB, finansal kurumların Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinde pay sahibi olan Rus kamu şirketlerine kredi sağlamalarını yasaklamıştı.

AB yetkilisi yaptığı açıklamada, "AB'nin yasaklamaları Rus ekonomisinin belirli sektörlerine ilişkin, Rus devlet tahvilleri alımını kapsamıyor. Bununla birlikte AB'nin tedbirleri Rus kamu şirketlerinin veya onların kontrolündeki şirketlerin AB'de sermaye kaynaklarına ulaşımlarının engellenmesini öngörüyor,

Rus tahvillerine yatırım yapacak bankaların yasaklı Rus şirketlerinin üçüncü tarafları kullanarak sermaye piyasalarına ulaşıp ulaşmadıklarını değerlendirmeleri gerekli" diye konuştu. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.