Bankaların karı yüzde 32 arttı

Bankaların karı yüzde 32 arttı

Bankacılık sektörünün Ocak-Şubat döneminde net dönem kârı, yaklaşık yüzde 32 artışla 4.56 milyar lira oldu.

A+A-

Bankacılık sektörünün Ocak-Şubat döneminde net dönem kârı, net faiz gelirlerinin de desteği ile geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 32 artışla 4.56 milyar lira oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun verilerine göre, sektörün kredi büyüklüğü Şubat sonunda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak 1.51 trilyon liraya ulaştı.

Global Menkul Değerler Bankacılık Analisti Sevgi Onur, sektörde Şubat ayında net faiz gelirlerinin iyi geldiğini belirterek bunun da net kârı desteklediğini ifade etti.

Verilere göre, sektörde Şubat döneminde net faiz gelirleri yüzde 25 artışla 13.5 milyar lira oldu.

Aynı dönemde bankaların brüt takipteki alacakları yüzde 33.5 artarak 51 milyar lira olurken, takipteki alacakların nakdi kredileri oranı da yüzde 3.26'ya yükseldi. Bu oran Şubat 2015'te yüzde 2.88 seviyesindeydi.

Sektörün toplam aktif büyüklüğü de Şubat sonunda yaklaşık yüzde 17 artarak 2.42 trilyon liraya ulaştı. Sektörün sermaye yeterlilik rasyosu Şubat sonunda yüzde 15.38 olarak gerçekleşti.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.