Bankaların sıralaması değişti

Bankaların sıralaması değişti

Sektörel araştırma kuruluşu Coalition'a göre Deutsche Bank, yatırım bankaları arasındaki ilk üçteki yerini kaybetti

A+A-

Sektörel araştırma kuruluşu Coalition'a göre Deutsche Bank, yatırım bankaları arasındaki ilk üçteki yerini kaybetti
Deutsche Bank, euronun zayıflaması ve şirketin yeniden yapılanma sürecinin Almanya'nın en büyük bankasını beşinci sıraya çekmesiyle, en büyük üç küresel yatırım bankası arasındaki pozisyonunu kaybetti. Banka, pozisyonunu finansal kriz öncesinden beri tutuyordu.

Ücretler ve işlem faaliyetlerinden gelirlerine göre küresel yatırım bankalarını sıralayan sektörel araştırma kuruluşu Coalition, Deutsche Bank'ın artık Citigroup ve Bank of America'nın gerisinde kaldığını belirtiyor. Her iki bankada geçtiğimiz yıl Almanya bankası ile üçüncü sırayı paylaşıyordu.

JPMorgan listenin zirvesinde yer alırken, ikinci sırada G10 paralarındaki işlemlerinde iyi performans gösteren Goldman Sachs geliyor.

Deutsche Bank sabit getirili ürünler birim yöneticisi Ram Nayak sonuçların “şaşırtıcı olmadığını” söyledi ve ekledi: “Bu durum, daha küçük bir müşteri grubuna daha sınırlı bir ürün grubunda daha iyi hizmet vermeye odaklanma yönündeki stratejimize iyi bir geçiş yapıldığını gösteriyor.”

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.