Bankayı daha ileriye taşıyacağız

Bankayı daha ileriye taşıyacağız

Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrinin ardından, bankanın yeni yönetimi yaptığı ilk açıklamada bankayı daha ileriye taşıyacaklarını söyledi

A+A-

Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrinin ardından, bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali İslamoğlu, Genel Müdürü ise Aydın Gündoğdu oldu. Yeni yönetim kurulu üyeleri genel müdürlük binasında açıklama yaptı.

Bank Asya yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devrinin ardından, bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali İslamoğlu olurken, Genel Müdürlük görevine ise Aydın Gündoğdu atandı.

Alınan bilgiye göre, TMSF Başkan Yardımcısı da olan Mehmet Ali İslamoğlu, Bank Asya'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Bankanın Genel Müdürlüğü görevini ise yönetim kurulunda da yer alacak Aydın Gündoğdu yürütecek.

Bank Asya'nın Yönetim Kurulu'nda ayrıca TMSF Başkan Yardımcısı Zülfikar Kanberoğlu, TMSF Daire Başkanları İsmail Güler, Ahmet Mutlu ve Abdullah Güzeldülger'in yanı sıra İdris Turan İlter, Mehmet Ali Gökçe ve Bedri Sayın yer alacak.

Yapılan değişikliğin ardından da Bank Asya'nın Ümraniye'de bulunan Genel Müdürlük binasında, yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Aydın Gündoğdu, Mehmet Ali Gökçe ve Bedri Sayın basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Bankamız kamuoyunun desteğiyle dünden daha güçlü"

Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandığını belirten Aydın Gündoğdu şöyle konuştu:

"Bankalar Kanunu'nun 18'inci maddesi 5'inci bendi uyarınca, Bank Asya'nın bugün itibariyle yönetim kurulu ve genel müdürü değişmiştir. Bu konuda gerek Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu, gerek Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, gerekse bankamız ilgili açıklamaları yaptı. Kamuoyunu bilgilendirdik. Ben tabi gerek halkımız, gerek müşterilerimiz gerekse personelimiz açısından bilgilendirmek istediğim bir iki konuya temas edeceğim"

"Burası bir katılım bankası"

"Bugün Bank Asya dünden daha güçlü bir banka bunu hepimizin bilmesi gerekir. Çünkü bugün bankamızın arkasında kamuoyunun da desteği oldu. Bu mevduat sahipleri için oldukça önemli olduğunu düşünüyorum ve mevzuatların bundan sonraki süreçte de artarak devam ettirecekleri gönlüm arzu ediyor.

Yine Yönetim Kurulu'na baktığımız zaman katılım bankacılığında çok deneyimli bir ekip de var aramızda. Onların deneyimlerinden istifade edeceğiz. Burası bir katılım bankası. Katılım bankası belli prensiplerle yürüyen bir bankacılık. O anlamda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Katılım bankacılığı konusunda en hassas şekilde davranacağımızı hepinizin bilmesini istiyorum."

"Bank Asya'yı daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde olacağız"

"Dün olduğu gibi bugün de ekibimizle birlikte Bank Asya'yı daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Tüm çalışma arkadaşlarıma bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum. Onların hepsinin tek tek desteğini istiyorum. Zaten kendileriyle gerekli çalışmaları yapacağız.

Ümit ediyorum ki daha güzel günleri hep beraber, müşterilerimle, çalışanlarımızla üst yönetimimizle kol kola, el ele, yürek yüreğe iyi bir vizyonla geleceğe taşıyacağımıza inanıyorum." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.