Barclays, TCMB'den faiz indirimi bekliyor

Barclays, TCMB'den faiz indirimi bekliyor

Barclays, yüksek enflasyon nedeniyle faiz indiriminde zorlanacak olan TCMB'nin dördüncü çeyrekte bunu gerçekleştirebileceğini açıkladı

A+A-

Barclays, 2021 yılı son çeyreğe kadar TCMB’den faiz indirimi beklemediklerini ama 350 baz puanlık bir indirim beklediklerini belirtti

İngiltere merkezli yatırım bankası Barclays tarafından yayımlanan araştırma raporunda, enflasyonun Ekim ayına kadar yüzde 17 civarında seyretmesini ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bu süreçte faiz indiriminde zorlanacağını belirtti.

Enflasyonda piyasa görüşünün aksine henüz zirve görülmediğini belirten Barclays, gelecek aylardaki dezenflasyonist baz etkisine rağmen hala tam olarak pozitif bir eğilimin sinyallerini göremediklerini ve ekim ayına kadar enflasyonun yüzde 17'nin üzerinde kalmasını beklediklerini söyledi.

2021’in dördüncü çeyreğine kadar faiz indirimi beklemediklerini vurgulayan Barclays Analisti Ercan Ergüzel, dördüncü çeyrekte 350 baz puanlık bir indirim yapılacağını düşündüklerini ifade etti.

YABANCI KURUMLARIN TAHMİNLERİ

-          ING Bank raporunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın üçüncü çeyreğin sonlarına doğru Faiz indirmeye başlamasını beklediklerini söyledi.

-          Deutsche Bank Orta Doğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Temmuz ayından itibaren faiz indirmesini beklediklerini ve yıl sonu için büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ettiklerini söylemişti.