Barışa kan damladı: 30 ölü

Barışa kan damladı: 30 ölü

A+A-

Ankara Tren Garı kavşağında, Barış Mitingi için kortej oluşturan yüzlerce kişinin arasında art arda iki patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı patlamada en az 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 126 kişinin yaralandığını açıkladı. Patlamada canlı bomba şüphesi bulunuyor. Patlamayla ilgili olarak 5 savcı görevlendirildi.

Patlama, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin düzenlediği "Barış Mitingi"ne giden grubun kortej oluşturduğu bölgede saat 10:04'te meydana geldi. Anadolu Ajansı, patlamanın intihar saldırısı olabileceği bilgisini geçti. Patlamaların art arda meydana geldiği öğrenildi.

Üçüncü bomba şüphesi

Yaralıların tahliyesinin ardından bir başka bomba olabileceği ihtimaline karşı polis koridoru oluşturuldu. Patlama bölgesine intikal eden bomba imha uzmanları çalışma yaptı.

CNN Türk'te canlı yayına katılan Doğan Haber Ajansı muhabiri Tahsin Güner, "Görgü tanıklarına göre iki ya da üç kez bomba patladı. Can kayıplarının yaşanacağını söyleyebiliriz. Tren garı kavşağında kortej oluşturulup Sıhhiye Meydanı’na yürünecekti. Henüz yetkililerden açıklama yok. Olay çok taze, yaralılar tahliye ediliyor" dedi. Patlamanın ardından miting iptal edildi.

Başbakanlık'ta toplantı yapılıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı Selami Altınok’la görüşüp bilgi aldı.

Davutoğlu, Başbakanlık’ta Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri, MİT Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü ve Ankara Valisi’yle toplantı yapıyor.

İçişleri Bakanlığı: 30 ölü, 126 yaralı

10.10.2015 tarihinde 12:00-16:00 saatleri arasında, Ankara Tren Garından Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur.

KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09:30 itibariyle Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10:04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir.

Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı değerlendirilmektedir. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir.

Demokrasimizi ve Ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyoruz. Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.