Başbakan Yıldırım'dan bedelli askerlik açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan bedelli askerlik açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, açılışını yaptığı İzmir ve Manisa illerini birbirine bağlayan Sabuncubeli Tüneli'nde, HaberTürk ve Bloomberg TV kanallarının ortak yayına katıldı. Yıldırım, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, açılışını yaptığı İzmir ve Manisa illerini birbirine bağlayan Sabuncubeli Tüneli'nde, HaberTürk ve Bloomberg TV kanallarının ortak yayına katıldı. Yıldırım, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yıldırım'ın öne çıkan açıklamaları şöyle:

TÜRKİYE-ABD'NİN MENBİÇ PLANI

Operasyonlarımız sürdürdüğümüz zaman bile bu mümkün. Bunu Münbiç'te yaptık. ABD'nin sözü var PYD/YPG ile birlikte hareket etmemizin amacı bu bir tercih değil mecburiyet. O mecburiyette ortadan kalktı. Yapılması gerek söz verildiği gibi o silahların toplatılması ve Türkiye'ye olan tehdidin sona erdirilmesi. Ülkeler arası ilişkiler sadece güven ile yürümez. Karşılıklı menfaatleriniz ne gerektirirse onu yaparsınız. Amerika'ya bakarsanız bir güven sorunu olduğu aşikar. Fırat'ın doğusuna geçtiler de her şey halloldu diye bir şey yok. Ağır silahlar ile donatılmış bir terör örgütünün olması ülkemiz için bir tehdittir. Bunu görmezden gelemeyiz. Terör örgütünün silahlarının alınması lazım, bunu yapacak olan da Amerika'dır. Biz insanımızın can ve mal güvenliği için gerekeni yaparız.

15 TEMMUZ VE FETÖ İLE MÜCADELE

15 Temmuz'dan sonra örgüt çok büyük bir darbe yedi. Örgüt elemanları yargılanıyor. Örgütü ayakta tutmak için sürekli mesajlar, talimatlar geliyor. Çıkmaz ayın son Çarşambası gibi bir takım hurafeler ile örgütü canlı tutup onlara kurtuluş yolu aşılamaya çalışıyorlar. Bir darbe hazırlığı olduğu kanaatinde değilim. Her türlü tedbiri elden bırakmıyoruz. Kamuda büyük oranda temizlik yapıldı ama örgüt sizin hesaba koyduğunuz kriterler dışında yeni bir şey geliştiriyorlar. Boş durmuyorlar ki. Başka bir şey ile karşınıza çıkıyorlar. Hükümet olarak olaya hakimiz. Yapılmak istenen şey mensuplarını diri tutmak, onun dışında yapacakları bir şey yok. İş bu noktada yargıya intikal ettiği için siyasi bürokrasi ayağı olsun, bunları ortaya çıkaracak bu saatten sonra yargıdır, onun işidir. Bizim yapacağımız yargıya destek vermek olacaktır.

SUİKAST İHBARLARI

Bunların detaylarına girmek doğru değil. Bu ve buna yönelik bazı şeyler zaman zaman oluyor. Bunların örgüt olarak ilk piyasaya çıkışları kendilerini belli etmeleri MİT TIR'ları ile başladı. Asıl 17-25 Aralık'ta örgüt kendini ortaya koydu yargı kanalı ile hükümeti devirmeye başladı. Detayları bilen konumundayız. Kimse Arınç'ı 15 Temmuz'dan sorumlu tutmuyor. Bu nereden çıktı anlamadım. Kendini açığa çıkarması ve hükümetin karşısına ben de varım ve millet iradesini elinden alacağım demesi bu örgüttür. Bu yasalara aykırı bir tutumdur. Gereği de yapılmıştır. Biz gereken adımları gecikmezsizin attık. Yapılması gereken işlemleri yaptık.

CUMHUR İTTİFAKI

Münferit şeyler de olabilir, bunu genele yaymak doğru olmaz. Cumhur İttifakı iyi gidiyor hiçbir sıkıntımız yok. Özü başlangıcı 2016 Ekim'dir. Bahçeli siyasetteki tıkanıklık yürümüyor, fiili durumun anayasal sürece getirilmesi lazım diyerek başlatılan bir süreçtir. Bunların hepsi 15 Temmuz'dan sonra ittifakın temelleri atıldı. Nihayet 24 Haziran seçimleri öncesi de yasal alt yapısı hazırlandı, yolumuza devam ediyoruz. Sahada ittifakın ruhunu zedeleyen bir şey ile karşılaşmadık. Bir bir sıkıntı yaşamadık.

'BİR İTTİFAK KURDUK BUNUNLA SEÇİME GİDİYORUZ'

Biz bir ittifak kurduk bununla seçime gidiyoruz. Biz aynı parti değiliz dolayısıyla her konuda aynı düşüneceğiz diye bir şey yok. Ortak cumhurbaşkanı adayımız var bu konular değişmez birlikteliğimiz. Seçimden sonra gayet tabi devam edecek. Tuğrul Bey ile görüşmedik. İttifakın seçimden sonra dağılacağı yönünde bir görüşe ben katılmıyorum.
Şunu ifade etmiş olabilir Tuğrul bey Ülkücü taban iktidarda olmak ister belki onu ifade etmiştir. Mutlaka ittifakın ruhuna uygun bir tablo görebiliriz. İhtiyaç olan alanlarda mutlaka birlikte çalışma fırsatı var. Bence hiç olmamış şeyler üzerinde sonuç elde etmenin anlamı yok.

'HDP BARAJI GEÇEBİLECEK Mİ?'

(HDP'nin barağı geçip geçmeyeceği) Geçsinler geçmesinler ne yaparsalar yapsınlar biz milletimize güveniyoruz. Saha bize durmak yok yola devam diyor.Terörü yok etmek bu ülkenin beka sorunudur diyor.

'AK PARTİ MİTİNGLERİNDE NEDEN ESKİ KALABALIKLAR YOK?'

Ben gözle görülür bir zayıflık meydanlarda görmedim. Tabii Ramazan şartları, mutlaka bir zorluğu var, ona rağmen heyecanlı bir topluluk görüyorum. Saatlerce kimseyi zorla tutamazsınız bir heyecan hareketlilik var.

'ŞARTLAR OLUŞTU'

Başbakan Yıldırım, "Yeni hükümetin gündemindeki konulardan birisi bu olacak. Bu bir reform. Bence şartlar oluştu. Bir birikim var, bunu bedelli ile sadece çözmek mümkün değil. Bütün boyutları ile ele almak lazım" dedi. Sputnik

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.