Başbakanın uçurduğu hisseler

Başbakanın uçurduğu hisseler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yem ve gübrede KDV'nın kaldırılacağını açıklamasıyla birlikte borsada işlem gören gübre fabrikalarının hisseleri uçuşa geçti.

A+A-

Başbakan Davutoğlu'nun 2016 Eylem Planı'nda gübrede KDV'nin kaldırılacağını açıklamasının ardından borsada gübre fabrikaları hisseleri tırmanışa geçti. Hisseler şu dakikalarda yüzde 5'e yakın primli seyrediyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümetin 2016 Eylem Planını açıkladı. Davutoğlu'nun gübrede KDV'nin kalkacağı açıklaması borsada da coşkuyla karşılandı. Açıklamanın ardından borsada Gübre Fabrikaları hisseleri yüzde 4'e yakın primli seyrediyor. 

Bir aracı kurum uzmanı, "KDV'nin kaldırılacağını biliyorduk, ancak hisseler tepki vermiş görünüyor" dedi.

Açıklama öncesi yüzde 1'e yakın artıda bulunan Gübre Fabrikaları hisseleri yüzde 6.25 primle 6.46 liraya kadar yükseldikten sonra saat 12:24 itibariyle yüzde 4.77 artıda bulunuyor.

Gübre üreticisi Bagfaş ve Tekfen Holding de kazanımlarını artırarak sırayla yüzde 2.6 ve yüzde 2'ye yakın primli seyrediyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.