Bayern Münih'en flaş Mesut Özil açıklaması

Bayern Münih'en flaş Mesut Özil açıklaması

Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf sonrası Alman Milli Takımı'ndan istifa etmesine kadar giden Mesut Özil ile ilgili başlayan tartışmanın 'içi boş' olduğunu söyledi.

A+A-

Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf sonrası Alman Milli Takımı'ndan istifa etmesine kadar giden Mesut Özil ile ilgili başlayan tartışmanın 'içi boş' olduğunu söyledi.

Almanya'da futbolcu Mesut Özil'in milli takımdan ayrılmasıyla başlayan ırkçılık tartışması devam ediyor.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Alman spor kulübü Bayern Münih'in yönetim kurulu başkanı Karl-Heinz Rummenigge, ülkede giderek büyüyen tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rummenigge, Alman milli takımı oyuncusu Mesut Özil'in Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 24 Haziran'daki çifte seçimden önce çektirdiği fotoğrafla başlayan ve Özil'in ırkçılığa maruz kaldığını belirterek takımdan ayrılması ile sonuçlanan süreç sonrası tırmanan tartışmalara ilişkin 'içi boş' ifadesini kullandı.

'AHLAKİ ÇÖKÜŞ DEĞİL'

Rummenigge, Alman futbolunun Özil olayından değerler anlamında öğrenecek şeyleri olup olmadığına ilişkin soruya, "Bu olayı bir ahlaki çöküş olarak tanımlamıyorum. Mesut Özil üzerine yapılan tüm bu tartışmanın içi boş bir tartışma olduğunu düşünüyorum" diye yanıt verdi. 

'ETKİLİ BİR KRİZ YÖNETİMİ OLMADI'

Rummenigge sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu tartışmanın ırkçılıkla hiçbir alakası yok. Benim gözümde futboldan daha büyük bir uyum aracı yok. Ancak Özil olayında Almanya Futbol Federasyonu'nun (DFB) ortak bir tutum sergileyememesi ve sonrasında da etkili bir kriz yönetiminin olmaması dikkat çekici."

KARŞI GÖRÜŞ: TARTIŞMALAR DEĞERLİ

Öte yandan Alman Olimpiyat Spor Birliği (DOSB) Başkanı Alfons Hörmann, Özil'in takımdan ayrılmasıyla başlayan uyum ve ırkçılığa ilişkin tartışmaları 'değerli' bulduğunu ifade etti.

Hörmann, "Kulağa oldukça paradoksal gelse de bu tartışmanın artık değerli bile sayılabileceğini düşünüyorum. Çünkü hepimize hayatın hemen her alanında olduğu gibi bu tür bir konuda da şans ve riskin ne kadar birbirine yakın olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı.
Hörmann, "Şimdi artık ileriye bakma ve tüm bunlardan ders çıkarma zamanı. Bu DFB için olduğu kadar hepimiz için geçerli" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Türk asıllı Alman futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın yanı sıra İngiltere Premier Lig'de oynayan milli futbolcu Cenk Tosun, mayıs ayında bir etkinlik çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da buluşarak fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişti.

Bu fotoğrafın ardından Almanya'da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'a yoğun eleştiriler yapılmış ve Mesut Özil, geçen hafta Almanya Futbol Birliği (DFB) yönetiminin kendisine ırkçılık ve ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını duyurmuştu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.