Bayık: Apo karar veremez, rehinedir

Bayık: Apo karar veremez, rehinedir

Cemil Bayık, silahlı güçlerin çekilip çekilmeyeceğine, Abdullah Öcalan dahil, başka kimsenin karar veremeyeceğini belirtti.

A+A-

PKK’yi de kapsayan Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Eşbaşkanı Cemil Bayık, silahlı güçlerin çekilip çekilmeyeceğine, Abdullah Öcalan dahil, başka kimsenin karar veremeyeceğini belirtti.

Kandil Dağları'nda BBC Türkçe'ye konuşan Bayık, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın durumunu “çarmıhta” ve “tecritte” ifadeleriyle değerlendirdi.

Cemil Bayık, “Önder Apo başmüzakerecidir. Müzakereyi kabul ederlerse eşit ve özgür şartlarda bu müzakereyi yürütür. Pratiği yürüten biziz. Pratikten biz sorumluyuz, önder Apo sorumlu değil. Önder Apo, oradan ne hareketi yürütebilir ne pratiği yürütebilir, ne de bu konularda herhangi bir karar verebilir. Öyle bir şansı, öyle bir imkanı yoktur.”

KCK Eşbaşkanı, “Sürecin asıl muhatabı kim?” sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Bir tarafı hükümettir, devlettir, bir tarafı Apo'dur, PKK'dir ve Türkiye'de demokrasi güçleridir, HDP'dir. Bunun dışında herhangi bir muhatap olamaz. Kendi Kürtlerini yaratmaya çalışıyorlar, onlardan muhatap yaratacaklar, boş bir çabadır.”

Bayık, “Mesela silahlı güçlerin yurtdışına çekilmesi gibi bir karar ancak ve ancak buradan mı alınabilir?” sorusu üzerine de, Evet. Onun kararını ancak biz veririz, başkası veremez. Ne HDP verebilir ne de önder Apo verebilir. Önder Apo rehinedir ellerinde” dedi.

Cemil Bayık ayrıca, artık kendilerinden tek taraflı bir ateşkesin beklenmemesi gerektiğini, hükümetin operasyonlarını sürdürmesi durumunda da "bu kışın çok şiddetli" geçeceğini söyledi.

 

 

Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.