Bayramda tüm Türkiye'de sokağa çıkma yasağı

Bayramda tüm Türkiye'de sokağa çıkma yasağı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada arife ve Ramazan Bayramı'nda 81 il genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

Erdoğan, "Arife gününden bayramın son gününe kadar 23, 24, 25 ve 26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İnşallah bayramdan sonra bu tür sınırlamalara ihtiyaç olmayan bir tabloyla karşılaşacağımızı umuyorum" dedi.

Eğitim öğretim yılın sona erdiğini, bir dahaki eğitim döneminin Eylül'de başlayacağını da ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 65 yaşın üstündeki kişilerin bayramın ilk günü olan 24 Mayıs Pazar, saat 14-20 arasında sokağa çıkabileceğini, bu hafta Çarşamba günü de gençlerin sokağa çıkabileceğini belirtti.

Yeni açıklamaya göre 15 il için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlamaları da 15 gün daha uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre yeni kararların bazıları şöyle:

  • Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran'da faaliyete geçecek
  • Cezaevlerindeki kapalı görüşler Haziran ayında belli kısıtlamalar ile tekrar başlıyor
  • Açık cezaevlerinden izne gönderilen mahkumların süreleri 2 ay daha uzatıldı
  • Camiler 29 Mayıs'ta ibadete açılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan camilerle ilgili "Bir süre sadece öğlen ve ikindi namazı kılınacaktır. Cemaatle namazı kurallar içerisinde ifade edeceğiz" dedi.

'Olumsuz gelişme olursa tedbirleri daha sert uygulamak zorunda kalabiliriz'

Olumsuz gelişme olması durumunda daha sert tedbirler alınabileceğini ifade eden Erdoğan, geçen hafta önlemlerin gevşetilmesinin ardından sürecin sorunsuz devam ettiğini ve önümüzdeki süreçte bazı önlemlerin de kaldırılabileceğini söyledi ve şu uyarıları yaptı:

"Veriler yeni hasta ve ölüm oranının yatay bir çizgiye geçtiği görülüyor. Halbuki bizim bu eğriyi aşağı doğru indirmemiz gerekiyor.

"Hayata geçirmeye başladığımız normalleşme takviminin sürmesi, ancak vaka sayısının sıfırlanmasıyla mümkündür.

"Olumsuz bir gelişme olursa bazı tedbirleri daha sert şekilde uygulamak zorunda kalabiliriz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgının bitmesinin küresel düzeyde bir çözümle mümkün olacağını, bu gerçekleşene kadar Türkiye'nin sınırlarını kapatıp bekleyemeyeceğini, o yüzden duruma göre yeni adımlar atabileceklerini açıkladı.

"Ne ülkemizde ne dünyada hiçbir şey artık birkaç ay öncesi gibi olmayacaktır" diyen Erdoğan, halka şu tavsiyeleri verdi:

"Hayatımızı bundan sonra salgın hastalıklara karşı tedbir öncelikli yeni düzene göre yürütmek mecburiyetindeyiz. Bu yeni düzeni kontrollü sosyal hayat olarak tanımlıyoruz. Diğer insanlarla temasımızın olduğu her yerde maske kullanmayı alışkanlık haline getireceğiz. Diğer insanlarla aramızda en az 1,5 - 2 metre mesafe bırakmaya özen göstereceğiz."

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.