BDDK ve SPK'nın taşınma tarihi netleşti

BDDK ve SPK'nın taşınma tarihi netleşti

İstanbul'a taşınma işlni tamamlayan Vakıfbank ve Halkban'tan sonra BDDK ve SPK da gün sayıyor

A+A-

İstanbul’u finans merkezi yapacak kritik adım atılırken, kamu kurumlarında da taşınma telaşı devam ediyor. Star'ın haberine göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) İstanbul’a taşınmak için gün sayarken, Sermaye Piyasası Kurulu’nda da (SPK) ön hazırlığın başladı.

SPK’dan edinilen bilgilere göre Kurul üyeleri başta olmak üzere personele konuya ilişkin bilgilendirme yapıldı. İstanbul’a taşınmada öncelikli olarak gönüllü olanlar tercih edilecek. Buna ilişkin görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor. Daha önce İstanbul’a taşınan Vakıfbank personeline bir miktar ilave ödeme yapmıştı.

Halk Bankası’nın da kira yardımı kapsamında iki yıl süreyle taşınanlara 1.200 TL civarında bir ödeme yapacağı belirtiliyor. 2016 yılının ilk çeyreğinde taşınma işlemlerini tamamlamayı planlayan BDDK’da da taşınmanın öncelikli gündem maddesi olduğu ifade ediliyor. Yaklaşık 600 murakıp, uzman ve diğer çalışanlar artık İstanbul’daki yeni binada görev yapacak. Ankara’da ise sadece 5-6 kişinin çalışacağı bir temsilcilik kalacak.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.