BDDK'dan  taşınma açıklaması

BDDK'dan taşınma açıklaması

BDDK, kurumun İstanbul’a taşınması hakkında çıkan bazı haberlere ilişkin açıklama yaptı

A+A-

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bir basın yayın organında yer alan kurumun İstanbul’a taşınmasına ilişkin haberin gerçek dışı hususları içerdiğini bildirdi.

BDDK’dan yapılan açıklamada, kurumun İstanbul’a taşınmasına ilişkin olarak 26 Ocak 2016 tarihinde bir basın yayın organında gerçek dışı hususları içeren bir haber yer aldığı bildirildi. Açıklamada, “Bilindiği üzere, ülkemizin ekonomik kalkınmasında ve gelişiminde Türk bankacılık sektörünün önemli rolü bulunmaktadır. Bu çerçevede, bankaların gözetim ve denetiminin etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için BDDK ile denetimi altındaki bankalar ve banka dışı kuruluşlar arasındaki bilgi alışverişi ve yakın çalışma ortamının tesis edilmesi son derece önem arz etmektedir. Resmi Gazete’nin 25.02.2011 tarih ve 27857 sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı Kanunun 147. maddesi ile 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 82. maddesinde yapılan değişiklikle, İstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamında BDDK’nın merkezi İstanbul olarak belirlenmiştir. Söz konusu haberde ifade edilenin aksine BDDK’da kuruluşundan bu yana hiçbir zaman personel sayısı bin 537 kişi olmamıştır” denildi.

“Bugün itibarıyla Kurumumuz faaliyetlerini Ankara binasında 385 personel ve İstanbul binasında 188 personel olmak üzere toplam 573 personel ile yürütmektedir” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kurum faaliyetlerinin iki ayrı şehirde bulunan binalarda yürütülmesi yönetimsel açıdan bölünmüşlüğe neden olmaktadır. Diğer taraftan, İller Bankası A.Ş. ve Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. hariç sektördeki bankaların tamamı ile Kurumun denetimi altındaki banka dışı kuruluşlar faaliyetlerini İstanbul’da sürdürmektedir.

İstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamında kamu bankaları da merkezlerini İstanbul’a taşımışlardır. Bu çerçevede, BDDK’nın faaliyetlerinde yaşanan yönetimsel açıdan bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak ve denetimi altındaki kuruluşlarla daha yakın çalışma ortamının sağlanması amacıyla Kurumumuzca İstanbul’da yeni bir bina kiralanarak mevcut Ankara ve İstanbul binalarının tek bir merkezde toplanmasına karar verilmiştir.

Bankacılık Kanununun 101. maddesi uyarınca BDDK’nın giderleri banka ve diğer kuruluşların yaptıkları katılma payı adı altındaki ödemelerden karşılanmakta olup, Kurumun giderleri için genel bütçeden pay alınmamaktadır. BDDK bütçesi çerçevesinde mevcut Ankara ve İstanbul binaları için ödenen kira bedelleri ile İstanbul’da bulunan yeni binaya ödenecek kira bedeli birlikte dikkate alındığında, BDDK’nın kira harcamaları konusunda tasarruf sağlanacaktır. Ayrıca, bankaların bilgilerinin korunması hususu Kurumumuz tarafından en fazla hassasiyet gösterilen konular arasında yer almaktadır. Bu itibarla, İstanbul’da kiralanan yeni binada başka bir Bankanın alt yapısının BDDK tarafından kullanılması kesinlikle söz konusu değildir. Kurumumuzun faaliyete başladığı günden bugüne kadar titizlikle uyguladığı şeffaflık ilkesi gereğince İstanbul’a taşınmaya ilişkin bilgilerin basın yayın organları tarafından Kurumumuzdan doğrudan temin edilebilmesi mümkündür.”

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.