Berat Albayrak'ın yerine atama yapıldı

Berat Albayrak'ın yerine atama yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet Burak Dağlıoğlu atandı

A+A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak ve Arda Ermut'un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğinin sona erdiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifa eden Albayrak'ın yerine Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet Burak Dağlıoğlu atandı. Dağlıoğlu, Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden yakın arkadaşı olarak biliniyor

Daha önce Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Berat Albayrak'ın Varlık Fonu'ndaki görevi devam ediyordu. İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nde saat 17.00'da yapılacak Varlık Fonu Yönetim Kurulu toplantısı öncesi Erdoğan'ın damadı olan Albayrak'ın bu görevden istifa ettiği ileri sürülmüştü.

Ahmet Burak Dağlıoğlu kimdir?

Şubat 2020 tarihinden bu yana T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı görevini yürütmektedir. Yatırım Ofisi Başkanı olarak atanmadan önce Ofis bünyesinde; 2010-2015 yılları arasında Körfez Ülkeleri, Hindistan, Japonya ve ABD’den sorumlu Proje Direktörü, 2015-2020 yılları arasında yurt dışı tanıtım faaliyetlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Öncesinde özel sektörde faaliyet gösteren danışmanlık şirketlerinde çalışmıştır.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Dağlıoğlu, yüksek lisansını IE Business School "Global Master in Finance" programında tamamlamıştır.

Dağlıoğlu, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunudur. Geçmişte Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Sekreterliği de yaptı.

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.