Berlin Türkiye'ye uçuş yasaklarını kaldırmaya hazırlanıyor

Berlin Türkiye'ye uçuş yasaklarını kaldırmaya hazırlanıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Avrupa Birliği ülkeleri dışında üçüncü ülkelerle de uçuş yasaklarının  kaldırılması için uğraştıklarını ve bu ülkelere Türkiye'nin de dahil  olduğunu belirtti.

A+A-

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, koronavirüs salgınına karşı  konulan seyahat yasaklarının gevşetilmesiyle ilgili alınan yeni bir  kararı daha açıkladı. Maas, 15 Haziran'dan itibaren Almanya'dan Avrupa Birliği ülkelerine konulan uçuş yasağının kaldırılacağını söyledi.

DW'nin internet sitesinde yer alan habere göre, açıklamayı Instagram üzerinden katıldığı bir canlı yayında yapan Maas, Avrupa Birliği ülkeleri dışında üçüncü ülkelerle de uçuş yasaklarının  kaldırılması için uğraştıklarını ve bu ülkelere Türkiye'nin de dahil  olduğunu belirtti.

Bu konudaki kararın Türkiye'deki koşullara bağlı olacağına işaret eden Maas, Türkiye'deki plajlarda ve otellerde  uygulanan hijyen kurallarına, enfeksiyon sayılarına bakılacağını söyledi.

Seyahatleri mümkün kılmanını yanı sıra seyahat edenleri de  korumak istediklerini belirten Maas, Türkiye'de çok sıkı önlemler  alındığını da hatırlattı. Maas, Türk yetkililerle seyahat konusunda görüşmelerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Alman hükümeti, seyahat uyarılarının kaldırılmasına ilişkin Çarşamba günü yapması planlanan toplantıyı ertelemişti. Bu konudaki  kararın önümüzdeki hafta verileceği tahmin ediliyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.