Beşiktaş 11.4 milyon hisse sattı

Beşiktaş 11.4 milyon hisse sattı

Beşiktaş Kulübü, futbol takımını içinde bulunduran Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 11.4 milyon adet hissesini sattı. Satıştan 28.6 milyon TL gelir elde edilirken, derneğin şirketteki payı yüzde 52.74'e düştü

A+A-

Beşiktaş Kulübü, futbol takımını içinde bulunduran Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 11.4 milyon adet hissesini sattı. Satıştan 28.6 milyon TL gelir elde edilirken, derneğin şirketteki payı yüzde 52.74'e düştü.

Siyah beyazlı kulüp, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 11 milyon 400 bin adet hissesini sattı. Satış sonrası 28 milyon 600 bin lira gelir elde ederken, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği'nin, şirketteki payı yüzde 52.74'e indi.

Yüzde 3 oranında daha hisse satıldığı taktirde teorik olarak dernek şirket içinde azınlık duruma düşebilecek. Satış sonrasında Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hisseleri yüzde 6.5 düştü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.