BETAM, üçüncü çeyrekte yüzde 4,5 büyüme bekliyor

BETAM, üçüncü çeyrekte yüzde 4,5 büyüme bekliyor

BETAM'ın kesinleşen öncü göstergeler ile yaptığı hesaplamalara göre yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla GSYH’nin yüzde 4,5 oranında büyümesi bekleniyor.

A+A-

BETAM'ın kesinleşen Temmuz ve Ağustos ayı ile kısmen açıklanan Eylül ayı GSYH öncü göstergeleri ile yaptığı hesaplamalara göre 2020 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla GSYH’nin yüzde 4,5 oranında büyümesi bekleniyor.

BETAM'ın konu ile ilgili raporuna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilerle yapılan hesaplamalarla ise 2020 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla GSYH’nin yüzde 11,0 genişleyeceği öngörüldü.

Raporda, "Öncü göstergelerin büyük kısmının ciddi artışlar kaydettiğini görmekteyiz. Haziran ayı itibariyle atılan normalleşme adımlarının ekonomiyi toparladığını ve rahatlattığını söyleyebiliriz. Ekim ayı GSYH tahminimizin bir önceki tahmine göre artış göstermesi de bu duruma işaret etmektedir." denildi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.