Beyaz Saray: Büyüme bir veya iki çeyrek yüzde 4'e ulaşabilir

Beyaz Saray: Büyüme bir veya iki çeyrek yüzde 4'e ulaşabilir

ABD Başkanı Donald Trump'ın baş ekonomi danışmanı olan Larry Kudlow, ABD ekonomisi için iyimser bir görünüm ortaya koydu ve bir veya iki çeyrek dönemde ekonomik büyümenin yüzde 4 seviyesine ulaşabileceğini söyledi.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump'ın baş ekonomi danışmanı olan Larry Kudlow, ABD ekonomisi için iyimser bir görünüm ortaya koydu ve bir veya  iki çeyrek dönemde ekonomik büyümenin yüzde 4 seviyesine ulaşabileceğini söyledi. 

CNBC'ye konuşan Kudlow, Trump yönetiminin ekonomiyi büyütme  planı çerçevesinde önümüzdeki dönem için ek vergi indirimi seçeneklerini  değerlendirmekte olduğunu da ifade etti.
     
Kudlow, "Yüzde 3 büyümeye geliyoruz ve bir eya iki çeyrek büyüme  yüzed 4 olabilir. ABD bütçe açığı GSYH'nın yüzde 4 veya 5'ine gidecek"  diye konuştu.

   
ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret konusunda tüm taktiklerine  katılmadığını, ancak Trump'ın kesinlike doğru şeyi yaptığını ifade  eden Kudlow, Çin ile ciddi bir ticari anlaşmazlık içinde olduklarını  vurguladı. Kudlow, "Çin, ABD'nin fikri mülkiyet haklarını çaldı, zorla  teknoloji transferleri yaptırdı. Çin Devlet Başkanı Xi'nin ticarette  reformlar yapma niyetinde olduğunu düşünmüyorum. Çin, fikri mülkiyet  uygulamalarının değişmesi yönündeki ABd taleplerine yanıt vermedi. Ancak Çin'in ABD ile ticaret konusunda bir anlaşma yapmak istediğine inanıyorum"  diye konuştu.
     
Kudlow, Çin'in gümrük tarifelerine ilişkin uygulamaları ticaret  politikalarına daha tatmin edici bir yaklaşım sergileyerek sona  erdirebileceğini vurguladı.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.