Biden, Rusya'ya yaptırım uygulamaya hazırlanıyor

Biden, Rusya'ya yaptırım uygulamaya hazırlanıyor

ABD Başkanı Joe Biden, SolarWinds'in hacklenmesi ve ABD seçimlerine müdahale edilmesiyle ilgili Rus kurum ve kişilere yaptırım uygulamaya hazırlanıyor.

A+A-

ABD’de Biden yönetimi, Rus kurum ve kişilere SolarWinds’in hacklenmesi ve ABD seçimlerine müdahale edilmesiyle ilgili yaptırım uygulamaya hazırlanıyor.

Bloomberg News’un haberine göre, perşembe günü açıklanması beklenen yaptırım listesinde hükümet ve istihbarat elemanları ve 20’ye yakın kuruluş bulunuyor. ABD’nin aynı zamanda 10 Rus resmi görevlisini ve diplomatını da ülkeden ihraç etmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden, salı günü Rusya Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdikleri görüşmede Amerika’nın kendi çıkarlarını koruyacağını söylemişti. Biden aynı görüşmede iki liderin bir zirve gerçekleştirerek sorunları konuşması teklifinde bulunmuştu.

Yatırımcıların iki ülke arasındaki gerginliğin azalacağına ve düşen yaptırım risklerine odaklanmasıyla Rus Rublesi dolara karşı son üç aydaki en hızlı yükselişini gerçekleştirmişti.

ABD istihbarat kurumları, Rusya ve Putin'in 2020 seçimlerini etkilemek için büyük bir çaba gösterdiğinden çok eminken, Rusya istihbarat servisiyle bağlantılı medya kuruluşlarının 2020 seçim kampanyalarıyla ilgili yanlış bilgiler yaydığını da belirtiyor.