Biden’dan enflasyon ile mücadele planı

Biden’dan enflasyon ile mücadele planı

ABD Başkanı Joe Biden, enflasyon ile mücadelede üçlü planını açıkladı.

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden, Fed Başkanı Jerome Powell ile buluşması öncesi Wall Street Journal’da enflasyonla mücadele konusunda önemli bir makale kaleme aldı.

Biden açıklamalarında, enflasyonla mücadele ederken Fed'e karışmayacağını, ancak ekonominin istikrarlı büyümeye geçişine rehberlik ederek, yüksek fiyatların üstesinden geleceğini söyledi.

Biden, Amerikan halkının endişeli olduğunu kabul ettiğini ve halkın kendisine güvenmesini istediğini belirtti. Göreve gelmesinden bu yana tarihteki en güçlü ekonomik iyileşmenin sağlanmasına yardımcı olduğunun altını çizen Biden, 8,3 milyonluk istihdam sağlayarak işsizlikte rekor düzeyde düşüşe imza attığını dile getirdi.

Biden, enflasyon ile mücadelede üçlü planını şu sözlerle açıkladı:

“İlk olarak, Fed enflasyonu kontrol etmek için birincil sorumluluğa sahiptir. Önceki başkanlar Fed'i küçük düşürdü ve yüksek enflasyon dönemlerinde merkez bankasının kararlarını uygunsuz bir şekilde etkilemeye çalıştılar. Ben bunu yapmayacağım.

İkinci olarak, bu ekonomik belirsizlikte ekonomimizin üretken kapasitesini artırmak için tüm pratik adımları atmalıyız. Bu yüzden tarihteki küresel petrol rezervlerinden en büyük serbestlik kararına öncülük ettim. Ayrıca, kırılan tedarik zincini onararak, altyapıyı geliştirerek ve yabancı denizyolu taşımacılığı yapan şirketlerin talep ettiği fahiş ücretleri ortadan kaldırarak günlük malların maliyetini azaltabiliriz. Konut Arzı Eylem Planım, önümüzdeki beş yıl içinde bir milyondan fazla ünite inşa ederek ve konut açığını kapatarak konutları daha ekonomik hale getirecek.

Medicare'e ilaç şirketleriyle pazarlık yapma gücü vererek ve insülin maliyetini sınırlayarak reçeteli ilaçların fiyatını azaltabiliriz. Ebeveynlerin ise, geri dönmelerine yardımcı olmak için çocuk ve yaşlı bakımının maliyetini düşürebiliriz.

Üçüncü olarak, fiyat baskılarını hafifletmeye yardımcı olacak federal açığı azaltmaya devam etmeliyiz. Kongre Bütçe Ofisi geçen hafta, açığın bu yıl 1,7 trilyon dolar düşeceğini öngördü. Bu tarihteki en büyük düşüş oldu.”

Etiketler : , ,
İlgili Haberler