Biden'ın vergi planı netleşiyor: Detaylar ortaya çıktı

Biden'ın vergi planı netleşiyor: Detaylar ortaya çıktı

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1,75 trilyon dolarlık vergi planına ilişkin taslak bir metin yayımlandı. Beyaz Saray'ın yayımladığı metinde büyük şirket ve milyonerlere yönelik yeni vergiler de yer aldı.

A+A-

ABD kamuoyunda bir süredir tartışma konusu olan vergi paketine yönelik detaylar belli oldu.

Beyaz Saray, Demokratların sosyal harcamalarını fonlamak için tasarlanan 1,75 trilyon dolarlık vergi planıyla ilgili bir taslak yayımladı.

Taslakta büyük şirketleri ve milyonerleri hedef alan yeni vergiler de tanımlandı.

Buna göre yüzde 15'lik kurumsal asgari vergiden 325 milyar dolar sağlanması öngörülüyor. Taslakta hisse geri alım vergisi de yer aldı. Beyaz Saray, ABD'de şirketlerin kendi hisselerini almasından çok bu kaynakların yeniden yatırıma yönelmesini amaçlıyor. Buradan da 125 milyar dolar bekleniyor.

Taslakta yüzde 15'lik asgari küresel vergi de yer aldı. Yeni kurallar minimum vergi oranı uygulamayan ülkelerdeki yabancı kurumlara yönelik cezaların uygulanmasını da içeriyor. Uluslararası vergi kurallarının da 350 milyar dolarlık bir hacim sergilemesi öngörüldü.

Milyonerlere ek vergiden 230 milyar dolar

Beyaz Saray geliri 10 milyonun üzerinde olanlar için yüzde 5, 25 milyon doların üzerinde olanlar için ilave yüzde 3'lük vergi öngördü. Beyaz Saray'ın taslağına göre Amerikalıların yüzde 0,02'si bu düzenlemeden etkilenecek.

Etiketler : , ,