Bilal Erdoğan IŞİD için Koç'u işaret etti

Bilal Erdoğan IŞİD için Koç'u işaret etti

Bilal Erdoğan İtalyan Corriere della Sera'ya verdiği röportajda IŞİD petrolü için Koç Grubu'na gönderme yaptı

A+A-

Koç Holding'e bağlı Tüpraş, Rusya'nın açıkladığı haritalarda yasa dışı "IŞİD ham petrolünün Batman'daki rafineriye ulaştığı iddiaları üzerine bir açıklama yapmış, Sosyal medyadaki haberler ve iddiaların tümüyle gerçek dışı olduğunu bildirmişti. Buna rağmen Bilal Erdoğan, İtalya'nın Corriere della Sera gazetesine verdiği röportajda, IŞİD petrolü konusunda Koç Grubu'na gönderme yaptı.

Muhabirin, "Sizin ya da kardeşinizin tankerleri farkında olmaksızın IŞİD'in petrolünü de satıyor olmasın?" sorusuna, "Türkiye Kürt petrolü satıyor, Ancak Rus haritasına bakılırsa Suriyeli Kürtler IŞİD'in petrolünü Koç ailesinin sahibi olduğu Tüpraş’a getiriyor. Koç ailesi petrolü, belgesi olan kaynaklardan satın aldığını söylüyor. Onlara sormayı deneyin" diye yanıt verdi.

Tüpraş, iddialar üzerine, "Batman Rafinerimizde işlenen ham petrol TPAO'dan (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) ve Türkiye'de ham petrol üretim lisansı olan üretici firmalardan tedarik edilmektedir. Ayrıca, diğer rafinerilerimizde işlenen ham petrol de tamamen yasal kaynaklardan, uluslararası düzenlemelere uygun olarak temin edilmektedir. Buna ilaveten, sektörümüz regüle bir sektör olup, Rafinerilerimize yapılan ham petrol ikmallerine ilişkin tüm bilgiler, yürürlükte olan mevzuat çerçevesinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılmaktadır ve bütün rakamlarımız şeffaftır" açıklaması yapmıştı.

IŞİD PETROLÜ İÇİN ESAD'I DA SUÇLADI

Bilal Erdoğan, röportajın ilerleyen bölümünde, "IŞİD petrolü" için bu kez Suriye Devlet Başkanı Esad'ı suçladı.

"IŞİD koalisyon güçlerinin ortak düşmanıysa, o halde Esad’a yaklaşmanın zamanı değil mi?" sorusuna Bilal Erdoğan'ın yanıtı, “Esad kimin düşmanı? IŞİD'in petrolünü takip edersen Esad’ı bulursun. Esad'ın başka kaynağı olmadığı için IŞİD'in petrolüyle para kazanma çabasında" oldu.

TAYYİP ERDOĞAN'IN İSVİÇRE'DEKİ HESAPLARI DA SORULDU

Corriere della Sera muhabiri, "Wikileaks kaynaklarına göre, ailenizin 2010’da İsviçre’de sekiz hesabı mevcuttu. Babanız, düğününüzdeki takılar ve bir iş adamının siz ve kardeşlerinizin yurt dışı eğitimleriniz için yaptığı bağış diye açıklama yapmıştı" diye hatırlattı.

Bilal Erdoğan, "Bu doğru değil. İsviçre’de hiçbir hesabımız yok. Babam böyle bir açıklama yapmadı. ABD elçiliğindeki görevliler bazı kişilerle görüştüler ama bütünüyle temelsiz iddialar. Birçok şeyi karıştırıyorlar. Türkiye’de düğünlerde geline altın takı hediye edilir ve gelinliğe iliştirilir. Ben ve kardeşlerim yurt dışı eğitimlerimiz için Türk yatırımcılarından eğitim bursu aldık" dedi.

ÜLKEDEN KAÇTINIZ MI?

"İtalya’ya kaçtığınız söyleniyor. Ülkeniz saldırı altındayken burada bulunmanız garip değil mi?" sorusuna ise Bilal Erdoğan, “Rusya’yla bu durumu tahmin etmiyordum. Türkiye’de olmak isterim ama insani boyutta birçok ilgi alanım var. Türkiye dikkatim dağılıyor. İki çocukla burada bulunmak kolay değil, ülkeye ve okula uyumları zor oluyor ancak burada konsantre olabiliyorum. Her ne kadar bütün bu suçlamalar yoğunlaşmamı olumsuz etkilese de. Bu sabah Bologna’da bir avukatla görüştüm, çünkü gazetede Floransa’da birinin beni kara para akladığım için suçladığını okudum" yanıtını verdi. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.