Bilal'in yeni gemisi denize indi

Bilal'in yeni gemisi denize indi

Bilal Erdoğan'ın şirketi için yaptırılan 10 gemiden ikincisi de denize indi.Gemi Malta bayrağı taşıyacak, devlete tek kuruş vergi ödemeyecek

A+A-

Bilal Erdoğan'ın şirketi için yaptırılan 10 gemiden ikincisi de denize indi. Erdoğan'ın ortağı olduğu bu şirketin gemisi Malta bayrağı taşıyacak, devlete tek kuruş vergi ödemeyecek.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen'in ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketine inşa edilen M/T BEGIM ASLANOVA isimli nehir tankeri denize indirildi. Türk tersanelerinde yapılan tanker Malta bayrağı taşıyacak. Türkiye'ye tek kuruş vergi vermeyecek.

180 milyon dolara Yardımcı Tersanesi ve Türkter Tersanesi'ne sipariş edilen toplam 10 adetlik Armada Sınıfı PROJECT RST22M dizaynı nehir tankerlerinden ikinci olan M/T BEGIM ASLANOVA, 140 metre boyunda, 17 metre genişliğinde ve 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip.

Gemi "Malta" bayrağı taşıyacak. Hiçbir şekilde Türkiye'ye vergi vermeyecek. Sigorta yaptırmayacak. Personeli için Türk devletine sigorta primi, ve dahası, Erdoğan ailesi gemilerinin kazancı için tek kuruş gelir vergisi ödemeyecek. Tüm vergilerden ve denetimden kaçmış olacak

AKP HÜKÜMETİ: YABANCI BAYRAK TAŞIYANLARDA İYİ NİYET GÖRMÜYORUZ

Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde hükümet tekne ve gemilerin Türk bayrağına geçmesi için kanun çıkarmıştı. Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Türk bayrağı uyarısı yapmış, “Türk bayrağına geçmeyenler ısrar ederlerse biz burada iyi niyet görmüyoruz, Denizcilik Müsteşarlığımız bu konuda çalışıyor" demişti.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Mubariz Gurbanoğlu'nun yaptığı, Palmali Denizcilik tarafından bankadan sağlanan kredi, Erdoğan ailesine ait BMZ Group Denizcilik'e devrediliyor. 180 milyon dolara (400 milyon lira) Yardımcı Tersanesi ve Türkter Tersanesi'ne 10 adet tanker sipariş ediyor. Daha gemiler suya inmeden, krediyi alıp devreden Palmali şirketi, 10 yıllığına gemileri işletmek için kiralıyor.

Adını vermek istemeyen bir armatör, bu ticarete bir anlam veremediklerini ve gairp bulduklarını belirtirken, "Böyle bir dönemde hiçbir işletmeci 10 yıllık kiralama yapmaz. Bir ya da iki yıllık olabilir ama dünyanın bu kadar karışık olduğu bir dönemde 10 yıllık kiralamaya gitmek çok tuhaf" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.