Bill Gates eşinden boşanıyor

Bill Gates eşinden boşanıyor

Bill ve Melinda Gates, 27 yıllık evliliklerinin ardından dün boşanma davası açtılar

A+A-

Dünyanın en büyük yardım vakıflarından birinin milyarder kurucuları Bill ve Melinda Gates, 27 yıllık evliliklerinin ardından dün boşanma davası açtılar ancak yardım çalışmalarını beraber sürdürme sözü verdiler.

The Bill & Melinda Gates Foundation adındaki vakıf yoksulluk ve hastalıkla mücadele etmek için 20 yıl içinde 50 milyar dolardan fazla harcama yaparak sağlık alanında dünya genelinde en etkili kurumlardan biri haline geldi.

Geçen yıl COVID-19 ile mücadeleye 1.75 milyar dolar kaynak ayıran vakıf sıtma ve çocuk felcinin ortadan kaldırılması, aşılama ve çocuk beslenmesi alanındaki çalışmalara verdiği destek ile tanınıyor.

Bill ve Melinda Gates ortak boşanma kararlarında evliliklerinin "telafi edilemez şekilde bozulduğunu" belirttiler ancak mal varlıklarını nasıl bölüşecekleri konusunda anlaşmaya vardıklarını ifade ettiler.

Microsoft'un MSFT kurucu ortağı 65 yaşındaki Bill Gates, 56 yaşındaki eşi Melinda French Gates ile eşinin Microsoft'ta ürün müdürü olarak çalışmaya başlamasıyla tanışmıştı. Bill ve Melinda Gates, 1994 yılında Hawaii'de evlenmişti.