Bimeks'in karı yüzde 27 arttı

Bimeks'in karı yüzde 27 arttı

3'üncü çeyrekte Bimeks'in satışları yüzde 35 karı ise yüzde 27 oranında arttı

A+A-

Teknoloji Perakende şirketi Bimeks, 2015’in 9 aylık döneminde net karını yüzde 27 arttırdı. Net kar 9 ayda 4.9 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde satışlarını da yüzde 35 artıran Bimeks’in, FAVÖK marjı ilk 9 ayda yüzde 5.5 olarak gerçekleşerek, yılsonu hedefi olan yüzde 5.3’ün üzerine çıktı. 9 aylık dönemde 1.173 milyon TL ciro üreten Bimeks, yılsonu ciro hedefini 1.5 milyar TL olarak açıklamıştı.

Bimeks, faaliyet giderlerindeki iyileşmeyi de devam ettirdi. Geçtiğimiz yıldan itibaren devam eden stok ve mağaza optimizasyonları, kira iyileştirmeleri ve yazılım entegrasyonlarının sonucunda Faaliyet Giderleri -Satışlar oranı yüzde 12.3’e geriledi. Bu oran geçen yılın aynı döneminde yüzde 14 idi.

Online satış, payını artırdı

Ürün tedarikinin yaklaşık yüzde 85’ini TL olarak yapan Bimeks, döviz bazındaki ürün tedariklerinden kaynaklanan kur riskini ise hedging enstrümanları kullanarak yönetiyor. “Gerçek zamanlı ve tam entegrasyonlu çoklu kanal stratejisi” olan omnichannel’ı ilk uygulayan perakende şirketi olan Bimeks, 2015’in ilk 9 ayında online satış cirosunu da yüzde 89 artırarak 127 milyon TL’ye ulaştı. Buna göre, online satış cirosunun toplam ciro içindeki payı da yüzde 10’u geçti.

'Doğru aksiyonlarla korunduk'

Bimeks İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Akgiray yaptığı açıklamada, 2015 yılının iç ve dış birçok olumsuz etkinin gölgesinde geçtiğini belirterek “Bimeks olarak hızlı ve doğru aksiyonlarla, bu olumsuz dönemden olumlu yönde ayrıştık” dedi.

Tüketici güveninin azaldığı, kur oynaklığının bilançoları etkilediği bir konjonktürde, sektörün üzerinde bir ciro artışının yanısıra, güçlü bir faaliyet karlılığı ürettiklerini belirten Dr. Akgiray, “2012’den beri ara vermeden yürüttüğümüz süreç iyileştirme projelerimiz ve yıllardır yatırım yapmaya devam ettiğimiz yazılım geliştirme -entegrasyon projelerimizin ne kadar doğru stratejiler olduğunu, bu olumsuz piyasa koşullarında teyit ettik” dedi.

Akgiray, yakın dönemde yepyeni bir reklam anlayışıyla tüketicinin karşısına çıkacaklarını, “Yeni ve bambaşka bir web sitesi”, “Yıllardır uyguladıkları mağaza-web entegrasyonunu güçlendiren yeni ve özgün bir fiyatlandırma modeli” gibi projelerin de önümüzdeki 2-3 ayda tüketici ile buluşacağını sözlerine ekledi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.