Binance, kripto para piyasasını manipüle ediyor mu?

Binance, kripto para piyasasını manipüle ediyor mu?

Kripto para borsası Binance hakkında ortaya atılan piyasa manipülasyonu iddiaları için resmi açıklama yapıldı. Borsa, iddiaları yalanladı.

A+A-

Yakın zamanda Binance’da çalıştığını söyleyen RealFullTimeApe isimli bir Twitter kullanıcısını Cumartesi günü “Ofis içinde yönetimin, fazla kaldıraç kullanan uzun ve kısa pozisyonları fiyat yükselmeden veya alçalmadan önce 'hızlıca' likide etmek için tartıştıklarına dair ses ve görüntü kayıtlarım var" şeklinde bir iddiada bulundu. 

Kullanıcı ek olarak Binance'i yüksek likidite seviyelerini yakın izlemek ve token fiyatlarını kâr elde etmek için bilerek şişirip satış yapmakla itham etti.

Donanımhaber'in haberine göre kısa bir süre içinde alevlenen bu iddiaya, Binance tarafından açıklama geldi. Binance Twitter üzerinden şu açıklamalarda bulundu:

“Aleyhimize yapılan bu piyasa manipülasyonu iddialarını öğrendikten sonra, konuyla ilgili olarak pozisyonumuzu netleştirmek istiyoruz.

Binance hiçbir zaman kullanıcılarına karşı alım satım işlemi yapmadı veya piyasayı manipüle etmedi. Asla da etmeyeceğiz. Binance, müşteri deneyimine ve ticaret bütünlüğüne büyük önem vermektedir. Sektörümüz, düzenleyici kurumlarla ilişkilerini güçlendirdikçe, kötü niyetli kişilerin daha az sahneye çıkmasını bekliyoruzBinance, çıkarlarını korumak için yasal işlem başlatma hakkını saklı tutar ve topluluğumuzun güvenini koruyan, geri bildirimlerden memnuniyet duyar”

Etiketler : , ,